Αλλεπάλληλες είναι οι εκρήξεις στη στρατιωτική βάση Κάλσου, 50 χιλιόμετρα νότια της Βαγδάτης.
Συναγερμός σημαίνει στις ιρακινές αρχές. Αποθήκες πυρομαχικών και δεξαμενές καυσίμων φλέγονται. Μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως πρόκειται για βάση παραστρατιωτικών που παίρνουν απευθείας εντολές από το Ιράν, που δέχτηκε επίθεση με πυραύλους και drones.
Τουλάχιστον ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του κι άλλοι 14 τραυματίστηκαν. Παραστρατιωτικοί κατηγόρησαν το Ισραήλ, αλλά και τις Ηνωμένες Πολιτείες, όμως Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ αρνήθηκαν πως ευθύνονται για τις εκρήξεις.
Σχεδόν δύο 24ωρα, μετά το χτύπημα στο Ισφαχάν του Ιράν, η Τεχεράνη επιμένει να υποβαθμίζει την επίθεση, για την οποία, -και- η ισραηλινή ηγεσία τηρεί σιγήν ιχθύος.
Πάντως, σε λογαριασμούς που συνδέονται με τους Φρουρούς της Επανάστασης, Ιρανοί φαίνεται να χλευάζουν το Τελ Αβίβ, συγκρίνοντάς τα ιρανικά στρατιωτικά drones, με ιπτάμενα παιχνίδια, που όπως ισχυρίζονται, έστειλε το Ισραήλ.
Αμερικανοί αξιωματούχοι επιμένουν πως το Ισραήλ εκτόξευσε πυραύλους κατά του Ιράν, με τεχνολογία, που τους καθιστά αόρατους στην ιρανική αεράμυνα.
Στην Ουάσιγκτον, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου επανέλαβε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είχαν την παραμικρή ανάμειξη στην επίθεση κατά του Ιράν.
Την ίδια ώρα στη Λωρίδα της Γάζας, οι ισραηλινές δυνάμεις φαίνεται πως ετοιμάζονται για την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης στην Ράφα. Βομβαρδίζουν σε συνοικίες της πόλης στα σύνορα με την Αίγυπτο και οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν τον ισραηλινό στρατό για το θάνατο 20 αμάχων. Οι περισσότεροι ήταν γυναίκες και παιδιά.
Κι ενώ οι προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός ανάμεσα σε Ισραήλ και Χαμάς βρίσκονται σε τέλμα, ο Ταγίπ Ερντογάν διεκδικεί, ξανά, διαμεσολαβητικό ρόλο. Υποδέχτηκε στην Κωνσταντινούπολη τον ηγέτη της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγιε, παράλληλα με την επίσκεψη του Αιγύπτιου υπουργού Εξωτερικών Σάμεχ Σούκρι, ο οποίος συναντήθηκε με τον Τούρκο ομόλογό του, Χακάν Φιντάν.