Δεν έχουν τέλος οι καταγγελίες του Γιάννη Καλλιάνου γύρω από τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του, ο οποίος κατέληξε χθες στο νοσοκομείο «Αττικόν», με τον βουλευτή να υποστηρίζει ότι μια σειρά λανθασμένων ιατρικών αποφάσεων ήταν η αιτία να χάσει τον πατέρα του.
Όπως καταγγέλλει οι γιατροί ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του ποδιού του πατέρα του, όχι στο χειρουργείο άλλα μέσα στον θάλαμο νοσηλείας του.
«Σε δωμάτιο, όχι σε χειρουργείο. Αυτό λέει το πρωτόκολλο;».
Μάλιστα, η μητέρα του βουλευτή της ΝΔ κατήγγειλε σήμερα ότι έδωσε και φακελάκι στον γιατρό για το χειρουργείο.
«Τα πήρε τα λεφτά επειδή χειρούργησε τον άντρα μου. Το αποτέλεσμα; Τον πέθανε».
Με τον Γιάννη Καλλιάνο να λέει:
«Ήταν ένα χρηματικό ποσό. Όταν πέθανε, του έστειλα μήνυμα και του είπα ‘’το δώρο που σας έκανε η μητέρα μου να το επιστρέψετε’’ και μου απάντησε ‘’θα έπρεπε να ντρέπεστε’’».
Ένα 24ωρο μετά τον θάνατο του πατέρα του, ο Γιάννης Καλλιάνος δηλώνει αποφασισμένος να κινηθεί νομικά εναντίον του γιατρού.
Όπως ισχυρίζεται αν ο πατέρας του είχε μεταφερθεί εγκαίρως σε ΜΕΘ ή Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας θα μπορούσε να είχε σωθεί και κατηγορεί τους γιατρούς για αδιαφορία.
«Έβλεπαν να πέφτει ο κορεσμός και μου έλεγαν ότι είναι καλά».
Ενώ ο Νίκος Καπραβέλος συντονιστής διευθυντής στη Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου ανέφερε:
«Είναι λάθος να αφήσεις έναν τέτοιο ασθενή σε ένα απλό δωμάτιο».
Τι ισχυρίζεται το «Αττικόν»
Οι γιατροί που πήραν αποφάσεις για τον Δημήτρη Καλλιάνο και η διοίκηση στο «Αττικόν» νοσοκομείο, επιμένουν ότι τηρήθηκαν αυστηρά τα σχετικά πρωτόκολλα.
Επιμένουν ότι ο 79χρονος ασθενής δεν έπρεπε να διασωληνωθεί νωρίτερα.
«Η εισαγωγή ασθενών στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) διέπεται από αυστηρούς ιατρικούς κανόνες, που ισχύουν για όλους τους ανθρώπους, και η σχετική απόφαση λαμβάνεται από όλους τους θεράποντες ιατρούς. Η εισαγωγή στην Μ.Ε.Θ. μη διασωληνωμένου ασθενούς, που δεν πληρούσε τις ιατρικές προϋποθέσεις και συγχρόνως ήταν συγγενής Βουλευτού, θα αποτελούσε ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση», είπε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος του καθηγητή αγγειοχειρουργικής.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε:
«Έχει διαταχθεί ΕΔΕ για το αν υπάρχουν ευθύνες άρα όλοι οι γιατροί θα δώσουν καταθέσεις για το τι ακριβώς συνέβη».
«Και μετά έρχονται και σου κουνάνε το δάχτυλο όταν οι γονείς τόσων ανθρώπων και δη βουλευτών τους πεθαίνουν στα νοσοκομεία», είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.
Τη στήριξη της στους γιατρούς στην κλινική του «Αττικόν» εξέφρασε η Ιατρική Σχολή Αθηνών.
«Οι Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Εργαστήρια της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών που λειτουργούν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “ΑΤΤΙΚΟΝ” από την πρώτη ημέρα ίδρυσης του πριν 20 χρόνια προσφέρουν πολύ υψηλού επιπέδου κλινικό, εκπαιδευτικό και ερευνητικό έργο».
Το πλαίσιο της ΕΔΕ στο «Αττικόν» για τους χειρισμούς των γιατρών
Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τις συνθήκες νοσηλείας του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου, διέταξε η διοίκηση του νοσοκομείου, «Αττικόν», όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν με το οποίο γνωστοποιείται ο θάνατος του ασθενή.
Αυτό που πρόκειται να εξετάσει η ΕΔΕ είναι εάν από τη πρώτη στιγμή που μπήκε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου στο νοσοκομείο αν έγιναν όλα όσα έπρεπε, και εάν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα.
Θα εξεταστεί για ποιον λόγο έγινε ο ακρωτηριασμός του δαχτύλου στο δωμάτιο, όπως κατήγγειλε ο Γιάννης Καλλιάνος ενώ θα εξεταστούν και όλοι οι γιατροί που τον εξέτασαν.
Η οικογένεια του Γιάννη Καλλιάνου κινείται ήδη νομικά εναντίον των ιατρών της κλινικής προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τον θάνατο του δικού τους ανθρώπου.