Φουντώνει η πολιτική αντιπαράθεση καθώς πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με τα κόμματα να διασταυρώνουν τα ξίφη τους και τους πολιτικούς αρχηγούς να έχουν ήδη ξεκινήσει τις περιοδείες τους.
«Καθημερινή μάχη η ακρίβεια»
«Είναι καλό να στηρίζουμε όσο μπορούμε, να κάνουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε για τους συμπολίτες μας. Είναι καλό επίσης, όμως, για έναν αρχηγό αξιωματικής αντιπολίτευσης να ξέρει τι λέει. Είναι καλό να ξέρει τα κονδύλια που δίνουμε για την παιδεία και την υγεία, είναι καλό να ξέρει σε τι ποσοστό του ΑΕΠ αντιστοιχούν αυτά και είναι καλό όταν δεν ξέρει, να το παραδέχεται και να μη λέει δεν εννοούσα αυτό που καταλάβατε», λέει ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός.
«Σε κάθε συνέντευξη που δίνει, ο κ. Κασσελάκης αυξάνει τον προϋπολογισμό του προγράμματός του, που είναι μη κοστολογημένο άρα δεν έχει προϋπολογισμό άρα δεν τον ενδιαφέρει και τι λέει, κατά μερικά δισ.».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Η ακρίβεια είναι μια μάχη η οποία είναι καθημερινή και η οποία ποτέ δεν μπορεί κανείς να πει ότι είμαστε ευχαριστημένοι. Είναι μια μάχη που δίνεται πανευρωπαϊκά, είναι ένα φαινόμενο παγκόσμιο, πληθωρισμός υπάρχει σε όλη την Ευρώπη. (…) Το νούμερο ένα πρόβλημα είναι η ακρίβεια στα ράφια των σουπερμάρκετ. (…) Για να μπορούμε να στηρίζουμε όσους έχουν ανάγκη πρέπει να είμαστε σοβαροί δημοσιονομικά και να συνεχίζουμε να έχουμε μια ισχυρή οικονομία».
«Συσσωρευμένα προβλήματα της καθημερινότητας»
Από την πλευρά της, Ολυμπία Τελιγιορίδου, υποψήφια ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει:
«Η ΝΔ μπορεί να λέει ό,τι θέλει στο πλαίσιο του επικοινωνιακού της αφηγήματος. Αυτά που προτείναμε εμείς είναι μέτρα που είναι κοστολογημένα. Για την αντιμετώπιση της ακρίβειας να σας θυμίσω ότι μιλάμε για ένα ποσό των 3,5 περίπου δισ. και έχουμε πει και από πού θα βρεθούν».
«Συσσωρευμένα είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας που ζουν οι Έλληνες πολίτες, από μια πολιτική που τελικά δεν αντιλαμβάνεται πως οδηγεί την κοινωνία μας σε οικονομική ασφυξία και σε μαρασμό», συμπληρώνει.
Όπως λέει η ίδια:
«Είμαστε η χώρα που έχουμε μείωση της αγοραστικής δύναμης 33%, μόνο η Βουλγαρία είναι κάτω από εμάς. Είμαστε η χώρα με το 26% των πολιτών της στα όρια της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. (…) Εμείς παρουσιάσαμε μια σειρά μέτρων, που αφορούν και την ενέργεια και τα καύσιμα και τα τρόφιμα, τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, όμως υπάρχουν και άλλα ζητήματα».
«Να ανοίξουμε την παραγωγική διαδικασία»
Αναφερόμενος την ακρίβεια, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Απόστολος Πάνας, λέει:
«Έχουμε από τη μία τη ΝΔ η οποία μέσω των πολιτικών της έχει αποφασίσει να στηρίξει συγκεκριμένες ομάδες και όταν μιλάει για ενίσχυση των εισοδημάτων των μικρομεσαίων πολιτών μιλά για επιδόματα, και από την άλλη έχουμε την απίστευτη ελαφρότητα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος για ακόμη μια φορά έχει βρει ένα λεφτόδεντρο και μοιράζει χρήματα δεξιά και αριστερά, χωρίς ουσία, πηγαίνοντάς μας σε άλλες περιοχές οι οποίες μας έφεραν σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση».
Όπως λέει ο ίδιος:
«Το ΠΑΣΟΚ λέει ότι πλέον πρέπει να ανοίξουμε την παραγωγική διαδικασία της χώρας, να δώσουμε δηλαδή κίνητρα σε αυτές τις κοινωνικές ομάδες οι οποίες μπορούν να παράγουν πλούτο στη χώρα μας. Είναι οι αγρότες, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι νέοι άνθρωποι οι οποίοι αυτήν την στιγμή δεν μπορούν να βρουν δουλειά. Εμείς λέμε ότι τα επιδόματα δεν μπορεί να είναι η κύρια πολιτική μιας χώρας».
«Οι προτάσεις οι οικονομικές του κ. Κασσελάκη, τουλάχιστον οι τελευταίες, είναι προτάσεις οι οποίες όχι απλά δεν έχουν κοστολογηθεί αλλά γίνονται στα πλαίσια μιας επικοινωνιακής, ψηφοθηρικής προσπάθειας, η οποία μας πάει σε άλλα χρόνια», συμπληρώνει.
«Να δυναμώσει η αντιπολίτευση»
Από την πλευρά του, ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής ΚΚΕ, αναφέρει:
«Πλέον, το 41% το οποίο επικαλούνται με στόμφο πολλά κυβερνητικά στελέχη αποτελεί ένα πολύ μακρινό παρελθόν. Κατά την γνώμη μας, ποτέ δεν ήταν αυτό το 41% λευκή επιταγή για όλες τις πολιτικές της κυβέρνησης. Από όταν έγιναν οι εκλογές, αυτό το ποσοστό και αυτή η λογική, έχει δεχτεί πολλά χαστούκια και να μην το υποτιμάμε αυτό, και έτσι πρέπει να πορευτεί και ο κόσμος μπροστά και στην κάλπη των ευρωεκλογών που φαίνεται πόσο κρίσιμη είναι».
«Αντιπολίτευση υπήρξε το προηγούμενο διάστημα και αυτή πρέπει να δυναμώσει, και ήταν στους δρόμους του αγώνα, ήταν στους φοιτητές, ήταν στους αγρότες, στους εργαζόμενους που παλεύουν για μισθούς», συμπλήρωσε.
Οι τέσσερις μίλησαν και για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.