Η Ελεονώρα Μελέτη βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «Χαμογέλα και πάλι» το πρωί του Σαββάτου, όπου μίλησε μεταξύ άλλων για το νέο της επαγγελματικό βήμα στην πολιτική, αλλά και το καινούργιο της βιβλίο.
Για την υποψηφιότητά της ως ευρωβουλεύτρια με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 9ης Ιουνίου ανέφερε: «Τα κίνητρα είναι αμιγώς προσωπικά. Όταν ακούω τον κόσμο να λέει ότι κάνω στροφή στην πολιτική δεν το νιώθω έτσι, γιατί όλοι μας είμαστε πολιτικά όντα. Απλά αρπάζω την ευκαιρία που μου δόθηκε και κάποιες παράλληλες δράσεις ορμώμενη από προσωπικές μου ανησυχίες να τις μεταφέρω σε έναν πιο επίσημο φορέα και θεσμό, για να διεκδικήσουμε μέσα από αυτό περισσότερες ριζικές αλλαγές κι όχι πρόσκαιρες λύσεις». Ερωτηθείσα αν φοβήθηκε κάτι όταν ανακοίνωσε την απόφασή της να κατέβει και να δοκιμαστεί στον πολιτικό στίβο «δεν είχα να φοβηθώ τίποτα» τόνισε και συμπλήρωσε «αν σκέφτεσαι σε κάθε άλμα σου τι θα συμβεί δεν θα προχωρήσεις».
«Δεν με ”αγγίζει” ούτε με ”μουδιάζει” πια η συναισθηματική κακοποίηση»
Σχετικά με την συναισθηματική κακοποίηση που ενδέχεται να βιώσει είτε ως υποψήφια ευρωβουλεύτρια είτε ως εκλεγμένη αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην Ευρωβουλή κι αν είναι μια παράμετρος που την έβαλε σε δεύτερες σκέψεις σημείωσε:
«Άλλο είναι να κρίνεις τον άλλον με βάση κάποια στοιχεία και με στόχο την βελτίωσή του κι άλλο να ”δολοφονηθείς” μια προσωπικότητα ή έναν χαρακτήρα με επιθετικούς προσδιορισμούς που καμία βελτίωση δεν μπορούν να φέρουν στο άτομο αυτό, αυτό δεν είναι κριτική. Εγώ αναφέρομαι στην συναισθηματική κακοποίηση που δέχθηκα στο παρελθόν από τον διασυρμό και όχι την κριτική. Την εποικοδομητική κριτική την κράτησα και μπορεί να ήταν αυτή που με βελτίωσε. Αλλά επειδή ακριβώς είχα αυτό το βίωμα κι επειδή μπήκα στην διαδικασία να θέλω βγω από αυτό, ώστε να μην με επηρεάσει ξανά ένα τέτοιο συμβάν, έχω καταλάβει πολύ καλά τους ανθρώπους, πώς σκέφτονται και γιατί μερικές φορές νιώθουν την ανάγκη να είναι τοξικοί. Ως αποτέλεσμα της διαδικασίας αυτής δεν με ”αγγίζει” ούτε με ”μουδιάζει” πια η συναισθηματική κακοποίηση».
«Για να μην είχε καταλάβει κανείς τι ψηφίζω σημαίνει ότι κάνω πάρα πολύ αντικειμενικά την δουλειά μου»
Για το ενδεχόμενο της επιστροφής της στην Δημοσιογραφία κι αν η δημόσια πολιτική της σύμπλευση με ένα συγκεκριμένο κόμμα ενδέχεται να σταθεί τροχοπέδη σε μελλοντικό χρόνο, εφόσον έχει ”χρωματιστεί” πολιτικά σχολίασε η Ελεονώρα Μελέτη:
«Δεν είναι άδικο αυτό; Δεν είναι ρατσιστικό; Τόσα χρόνια που κάνω αυτή τη δουλειά γιατί δεν είχε καταλάβει κανείς τι ψηφίζω; Ενώ εγώ ψηφίζω το ίδιο πράγμα από το 1996. Για να μην είχε καταλάβει κανείς τι ψηφίζω, αυτό σημαίνει ότι κάνω πάρα πολύ αντικειμενικά την δουλειά μου. Με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσω να την κάνω. Δεν είμαι παρουσιάστρια κεντρικού δελτίου ή ρεπόρτερ πολιτικού ρεπορτάζ για να πει κάποιος ότι οτιδήποτε λέω φαίνεται σαν να είναι”πληρωμένο”».
«Το λάθος μου στην εκπομπή ήταν ότι δεν έκανα ριζοσπαστκές κινήσεις»
Ειδικά για την τηλεόραση είπε: «Δεν με κούρασε η τηλεόραση, είναι η δουλειά μου και την αγαπώ πολύ. Υπήρχε ένα κομμάτι μου που μου έλεγε να επιστρέψω σε αυτά που έκανα παλιά, καθώς εμένα μου αρέσουν πολύ οι συνεντεύξεις, νομίζω αυτή η απόφαση ήταν ειλημμένη μέσα μου. Είναι ”παγωμένα τα τηλεοπτικά μου αυτή τη στιγμή, αλλά είχαν αρχίσει να τροχοδρομούνται πριν από την πρόταση για την Ευρωβουλή. Πριν από τις Ευρωεκλογές η πρόθεση ήταν να μην κάνω καθημερινό».
Ερωτηθείσα η Ελεονώρα Μελέτη όσον αφορά τα λάθη που έκανε σε σχέση με την εκπομπή που παρουσίαζε απάντησε: «Δεν έκανα ριζοσπαστικές κινήσεις σε πράγματα που έβλεπα ότι υπάρχει παθογένεια επέλεξα μια διπλωματική και διαπραγματευτική οδό σε μια προσπάθεια να κρατήσω τις ισορροπίες σε μία εκπομπή που ”κλυδωνιζόταν” κι εσωτερικά».
«Είναι βιωματικό το νέο μου βιβλίο»
Σε σχέση με το νέο της βιβλίο με τον τίτλο «Το όνειρο μου ήταν πάντα ένα μοβ ποδήλατο» είπε: «Είναι βιωματικό βιβλίο. Δεν θέλω να αποκαλύψω πολλά γιατί περίπου στα μισά οι αναγνώστες θα καταλάβουν γιατί χρησιμοποιών αυτή τη φράση. Μέσα από αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται ”εργαλεία” που έχω αποκτήσει μέσα από την ψυχοθεραπεία τα τελευταία 15 χρόνια».