Το κατώφλι των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν σήμερα οι δύο γυναίκες εφοριακοί μέλη του σκληρού κυκλώματος που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των επιχειρηματιών της Χαλκίδας.
Δρούσαν ανεξέλεγκτα επί τουλάχιστον μισό χρόνο. Είχαν στήσει ένα καλά οργανωμένο σχέδιο εκμεταλλευόμενοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο τις υψηλές θέσεις εξουσίας που είχαν στη ΔΟΥ Χαλκίδας για να εκβιάζουν επιχειρηματίες με στόχο το οικονομικό όφελος. Από το πρωί όμως πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.
Έκαναν και …υπερωρίες
Όπως αποκαλύπτει το MEGA, σύμφωνα με έγγραφο στη Διαύγεια, τόσο η προϊσταμένη της ΔΟΥ Χαλκίδας όσο και στενό συγγενικό της πρόσωπο, το 2017 έκαναν υπερωρίες ώστε να κάνουν ελέγχους καθημερινά σε επιχειρήσεις, ως προς την εκπλήρωση των φορολογικών τους υποχρεώσεων, αλλά και την έκδοση φορολογικών αποδείξεων.
Μετά την αποκάλυψη του κυκλώματος των επίορκων εφοριακών, τα στόματα ανοίγουν και οι αποκαλύψεις σοκάρουν.
«Για τις φορολογικές ενημερότητες, χρέη τα οποία τα δεκαπλασίαζαν, δεν τους καθάριζαν τα ανακυκλώνανε, τα βάζανε από κάτω τα χαρτιά, από κάτω, από κάτω καταλάβατε, για να διογκώνονται τα χρέη με τους τόκους», είπε ένα από τα θύματά τους.
Στις καταγεγραμμένες συνομιλίες η 67χρονη υπάλληλος της ΔΟΥ, συνομιλεί με έναν επιχειρηματία, από τον οποίο απέσπασε εκβιαστικά μαζί με την προϊσταμένη της ΔΟΥ το ποσό των 5.000 ευρώ, προκειμένου να τον «διευκολύνουν» στην επιστροφή φόρου.
Υπάλληλος: Είδα, τα έχουμε βάλει στην τράπεζα.
Επιχειρηματίας: Α, έχουν μπει; Έγινε, έγινε.
Υπάλληλος: Ήδη τα έχω σπρώξει στην τράπεζα. Ό,τι ήρθα από πάνω – κάτω. Σε ευχαριστεί πολύ.
Επιχειρηματίας: Ναι, ναι.
Υπάλληλος: Αλλά να ξέρεις ότι σε προσέχει, λέει.
«Έπρεπε να έχει καταθέσει για σύνταξη, και δεν κατέθεσε γιατί είχε την κονόμα, έπρεπε εδώ και πέντε – έξι χρόνια να είχε καταθέσει για να φύγει από την εφορία για σύνταξη είναι 67 χρόνων στα 62 έπρεπε να είχε φύγει. Διακοπές μόνο, τα κότερα πηγαινοερχόντουσαν, τι να πω όλοι το ξέρανε και κανείς δεν μίλαγε», πρόσθεσε το θύμα.
Πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι
Πέντε κατηγορούμενοι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
«Προσωπικά είμαι πεπεισμένος ότι δεν έχει καμία συμμετοχή, αλλά ταυτόχρονα δεν υπάρχει και κανένα στοιχείο που να ενισχύει την κατηγορία αυτή», είπε ο Δημήτρης Ανδρέου, δικηγόρος ενός κατηγορούμενου.
Η ΑΑΔΕ κάνει φύλλο και φτερό υποθέσεις επιστροφών φόρου, και φορολογικής ενημερότητας ανά την Ελλάδα. Στόχος ήταν να γίνουν 4.000 έλεγχοι και θα γίνουν περισσότεροι.