Να ακουστεί η φωνή τους και να μην ξεχαστούν οι άνθρωποι τους που σκοτώθηκαν στην τραγωδία των Τεμπών ζητούν οι συγγενείς των θυμάτων.
«Ως μάνα και πολίτης της χώρας έχω δικαίωμα να μάθω γιατί κάηκε το παιδί μου και γιατί ψάχνουμε οστικά υπολείμματα», είπε η Μαρία Καρυστιανού.
Με τη δύναμη των υπογραφών 1.500.000 πολιτών με τις οποίες ζητούν αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών, οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών ζητούν να εισακουστεί η φωνή τους και να αποκτήσει θεσμικό περίβλημα.
«Δίκιο αίτημα που εκφράζεται από 1.500.000 αναθεώρηση άρθρου 86 τροποποίηση άρθρου περί ευθύνης υπουργών. Η διαφθορά σκοτώνει», πρόσθεσε η κ. Καρυστιανού.
Οι συγγενείς των θυμάτων έχοντας στο πλευρό τους τον Δικηγορικό Σύλλογο και καλώντας τα κόμματα να συμπλεύσουν μαζί τους, ζητούν να ενεργοποιηθεί το άρθρο 73, το οποίο προβλέπει πως με τη συγκέντρωση 500.000 υπογράφων πολιτών μπορεί να κατατεθεί νομοσχέδιο για αλλαγή του νόμου περί ευθύνης υπουργών και να εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής.
«Αναγκαζόμαστε να καταθέσουμε αίτημα άρσης ασυλίας με την απαίτηση να υλοποιηθεί τάχιστα. Να επανέλθει το άρθρο περί ευθύνης υπουργών», συνέχισε η κ. Καρυστιανού.
Στη συνέντευξη Τύπου συμμετείχαν έγκριτοι νομικοί και συνταγματολόγοι, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα να τροποποιηθεί ο νόμος άμεσα πριν από τη συνταγματική αναθεώρηση.
«Να φτιάξουμε κάτι που από αύριο να μπορεί να βοηθήσει να φτιάξουν τα πράματα. Να μην περιμένουμε το 2026-27 την αναθεώρηση του Συντάγματος», είπε ο συνταγματολόγος, Νίκος Αλιβιζάτος.
« 1.500.000 φωνές ψυχές Έλληνες που θέλουν να αλλάξει ο νόμος», είπε ο δικηγόρος Δημήτρης Βερβεσός.
Νέες αποκαλύψεις
Νέες αποκαλύψεις που σοκάρουν, έρχονται στο φως ενόψει της δίκης για την τραγωδία των Τεμπών.
Ο ειδικός πραγματογνώμονας Κώστας Λακαφώσης, αποκάλυψε ότι δεν είχε γίνει χαρτογράφηση στον τόπο του εγκλήματος.
«Ο τρόπος που έγινε το παρόν πλάνο έγινε μετά από πολλές και δύσκολες συνεντεύξεις που έγιναν με τους επιζώντες».
Την ίδια στιγμή, οι συγγενείς θυμάτων ξεσπάνε διερωτώμενοι πώς είναι δυνατόν να παραμένουν ακόμα στις θέσεις τους οι κατηγορούμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες και υπάλληλοι των εμπλεκόμενων φορέων, 15 μήνες μετά το θάνατο 57 ανθρώπων.