Καιρός: Προ των πυλών νέο κύμα καύσωνα – «Καμπανάκι» για ευπαθείς ομάδες

Προ των πυλών φαίνεται πως είναι ένα νέο κύμα καύσωνα, το οποίο αναμένεται να φτάσει στη χώρα την ερχόμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει στους 40 βαθμούς Κελσίου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, με τους ειδικούς να συστήνουν προστατευτικά μέτρα για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

«Χρειάζεται προσοχή»

«Ειδικά σε ομάδες υψηλού κινδύνου, ο καύσωνας δημιούργησε φοβερές καταστάσεις. Θα πρέπει να μην βγαίνουν έξω ή, αν βγουν και έχει σκόνη, να φορέσουν μάσκα», λέει, μιλώντας στο MEGA, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

«Πολλά νερά, χυμούς και η διατροφή να είναι ελαφριά, λαχανικά, σαλάτες. Προσοχή χρειάζεται».

Όπως τονίζει η κα Παγώνη θα πρέπει οι γονείς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τα παιδιά τους, ιδιαίτερα κατά τις θερμές ώρες της ημέρας και τις επισκέψεις τους τη θάλασσα.

«Ομπρέλα και αντηλιακά. Ή πολύ πρωί στη θάλασσα ή μετά τις 17.00».

Άλλα Στιγμιότυπα

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Απόρρητο