Έχει βρει τη δύναμη να σταθεί ξανά μπροστά στην κάμερα.
«Γεια σας. Ένας μήνας έχει περάσει από την περιπέτειά μου. Δεν ήθελα να κάνω το βίντεο αυτό, για να μην με δείτε έτσι όπως δεν έχετε συνηθίσει. Αλλά σκέφτηκα ότι δεν πρέπει να κρυβόμαστε, μέσα στη ζωή είναι όλα».
Τα πρώτα λόγια του Δημήτρη Σταρόβα μετά από την περιπέτεια υγείας που πέρασε, δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής του. Θέλει να εκφράσει την τεράστια ευγνωμοσύνη που νιώθει.
Για όσους δεν έφυγαν στιγμή από πλάι του και για εκείνους που ήταν νοερά εκεί, χωρίς να τον γνωρίζουν προσωπικά.
«Θέλω να σας πω τόσα πολλά και να ευχαριστήσω πόσους ανθρώπους, αλλά δεν γίνεται, θα μας πάρει δυο μέρες το βίντεο».
Προσπαθεί να βρει τις λέξεις, όμως, δεν χάνει το χιούμορ του ούτε τώρα. Θέλει να μιλήσει για την κατάσταση της υγείας του και να περάσει το δικό του μήνυμα.
«Θέλω να πάρετε πληροφορίες από πρώτο χέρι ότι είμαι καλά, κάθε μέρα βελτιώνομαι. Όλο και καλύτερα πάνε τα πράγματα».
Φανερά συγκινημένος και δεν γίνεται να μην κάνει ειδική αναφορά στον άνθρωπό του. Την Αννούλα του, όπως την αποκαλεί ο ίδιος, που δεν έφυγε ούτε λεπτό από δίπλα του.
«Θέλω να ευχαριστήσω την Αννούλα μου και όλους εσάς για την αγάπη που μου δείξατε όλη αυτή την περίοδο. Θα τα πούμε σύντομα, σας φιλώ. Ευχαριστώ».
Μετά από τη συγκλονιστική κατάθεση ψυχής του αγαπημένου καλλιτέχνη, η αγκαλιά που δέχθηκε στα social media ήταν τεράστια.
Τεράστιο κύμα αγάπης στα social media
Παρουσιαστές, ηθοποιοί και τραγουδιστές τον αποθέωσαν κάτω από την ανάρτησή του.
«Είσαι υπέροχος! Σ’αγαπάμε. Δύναμη και κουράγιο. Άλλη μια φορά απέδειξες ότι το χιούμορ μας βοηθά ακόμα και στις πιο δύσκολες στιγμές και εσύ είσαι η απόδειξη ότι ποτέ δεν πρέπει να το χάνουμε», έγραψε η Μπέττυ Μαγγίρα.
«Κούκλος έγινες. Αυτό βλέπουμε όλοι», έγραψε ο Θοδωρής Αθερίδης.
«Γλυκέ μας Δημήτρη ακόμα και μέσα από μία δυσκολία δίνεις μαθήματα και αποδεικνύεις ότι δε χάνεις το χιούμορ σου. Σιδερένιος», έγραψε η Σταματίνα Τσιμτσιλή.
«Φανερές μάχες χωρίς να κρυβόμαστε. Είσαι δυνατός. Συγκινητικός με όπλο το χιούμορ. Όλα θα πάνε τέλεια», έγραψε ο Γιώργος Τσαλίκης.
Η περιπέτεια που του άλλαξε τη ζωής
Μεσημέρι 15ης Μαΐου, ο Δημήτρης Σταρόβας μεταφέρεται στα επείγοντα και αμέσως μπαίνει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Τζάνειου νοσοκομείου.
Η διάγνωση των γιατρών ήταν ελαφρύ ισχαιμικό επεισόδιο. Έκτοτε, ο Δημήτρης Σταρόβας αντιμετωπίζει πρόβλημα με την ομιλία του και όπως φαίνεται σιγά σιγά η κατάστασή του βελτιώνεται.
«Υπάρχουν αυτή τη στιγμή ήδη δείγματα ότι ο κύριος Σταρόβας αποκαθίσταται αρκετά γρήγορα, το οποίο είναι πολύ ενθαρρυντικό, όσο πιο νωρίς δούμε συμπτώματα βελτίωσης», είπε ο Δημήτρης Ρίσκος, νευρολόγος και στρατιωτικός ιατρός.
Μέσα σε λίγες μέρες από το εγκεφαλικό, ο γνωστός καλλιτέχνης υπέστη και κολπική μαρμαρυγή που κατάφερε να ξεπεράσει άμεσα.
«Εάν είχε επηρεαστεί μεγαλύτερη περιοχή του εγκεφάλου θα μπορούσε να έχει επηρεάσει την κίνηση, και πολλές άλλες λειτουργίες. Οπότε τώρα έχουμε περιορισμένη βλάβη που επηρεάζει την ομιλία», πρόσθεσε.
Κατάφερε να τους συγκινήσει όλους, όταν στάθηκε στο παράθυρο του δωματίου του μέσα από το νοσοκομείο. Χαιρέτησε και ύψωσε τη γροθιά σε ένδειξη δύναμης, φορώντας μπλουζάκι, με το μήνυμα «μην τα παρατάς, κάντο».
Το 2016 γνώρισε τη σύντροφό του, Άννα Σταθάκη, που σε όλη την περιπέτειά του δεν τον άφησε στιγμή μόνο. Πλακατζής μέχρι το μεδούλι. Ο Δημήτρης Σταρόβας χρησιμοποίησε ως όπλο και ασπίδα το χιούμορ και συνεχίζει καθημερινά τον αγώνα του για να μιλήσει ξανά όπως πριν.
Η θεοδώρα Ψαλτοπούλου, παθολόγος και καθηγήτρια επιδημιολογίας και προληπτικής ιατρικής, μίλησε στο LIVE NEWS για το εάν θα μπορούσε να επανέλθει η ομιλία του.
«Υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να γίνει και πάλι καλά η ομιλία του. Το αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο είναι η τρίτη αιτία θανάτου κάτι που το κάνει πολύ συχνό νόσημα. Πρέπει να ενημερώσουμε τον κόσμο για την πρόληψη. Οι πρώτες ώρες είναι βασικές ώστε να μεταφερθεί άμεσα σε κάποιο νοσοκομείο. Ο νευρόλογος μαζί με τον θεραπευτή έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για να τον βοηθήσουμε. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ξαναγίνει όπως πριν. Πρέπι να προσέχουμε τα κιλά, το αλκοόλ, χρειάζεται πρόληψη στις ηλικίες άνω των 50 ετών ειδικά, και στους άντρες και γυναίκες».