Η Κατερίνα Γκαγκάκη βρέθηκε καλεσμένη στο «Χαμογέλα και Πάλι!» και μίλησε για τη ζωή της και τα επαγγελματικά της.
Η επικοινωνιολόγος μίλησε για τον κόσμο της τηλεόρασης.
«Σε αυτή την δουλειά γίνονται θαύματα αρκεί να υπάρχει χώρος, ομάδα, τώρα πια δεν υπάρχει, τώρα δεν γίνεται χώρος και ο χρόνος σε ομάδες να αναλάβουν πρόσωπα και να τα πάνε παραπέρα. Η τηλεόραση έχει γίνει πιο «λεπτή» δουλειά, έχουν «μικρύνει» τα πράγματα κατά έναν βαθμό. Παλιά είχες μια ομάδα που αναλάμβαναν να σταθούν στον παρουσιαστή-παρουσιάστρια σε όλα τα βήματα, τι θα πει, τι όχι κτλ. τώρα είναι οι μικρές οι ομάδες άρα εξ ορισμού ο χρόνος που αφιερώνεις σε κάθε άνθρωπο, είναι λιγότερος. Δεν γίνεται να κάτσεις να σχεδιάσεις την στρατηγική της εικόνας σου. Το να φροντίσεις και να «χτίσεις» κάτι δεν έχει να κάνει με το star system. Δεν έχει σχέση με την φωτεινότητά του ή όχι, ή το εκτόπισμά του, έχει να κάνει με την θέση του και το πώς μπορείς να τον εξελίξεις», είπε αρχικά η Κατερίνα Γκαγκάκη.
Είναι θέμα «εποχής»;
Όπως προσέθεσε, «Παλαιότερα ήταν διαφορετικά τα δεδομένα. Σε αυτό έχει να κάνει με το πώς υφίσταται η προβολή, η εξωστρέφεια, η διείσδυση, σε όλα όσα κάνει κάποιος ή κάποια. Δεν υπάρχει πλέον η ανοχή, η υπομονή από τα κανάλια ή τα στελέχη, να γίνουν λάθη. Είναι άδικο αλλά δεν πάμε να έχουμε να κάνουμε με «επιχειρήσεις». Έχουν υπάρξει άτομα που ήταν τότε «υπερπληρωμένα». Για να επιζήσει ένα κανάλι πρέπει να λειτουργήσει και ως επιχείρηση. Απλώς υπάρχει μια ιδιαιτερότητα. Πολλές φορές φέρνουν ανθρώπους που είναι έξω από την βιομηχανία αυτή και σου λένε να το αντιμετωπίσεις όπως μία άλλη εταιρεία. Δεν είναι το ίδιο γιατί έχεις να κανείς με ψυχολογία ανθρώπων, που αν δεν είναι καλοί δεν αποδώσουν».
Για τον Γιώργο Λιάγκα και την έκταση των ειδήσεων: «Πιστεύω ότι οι άνθρωποι που εκτίθενται και έχουν πρωταγωνιστικούς ρόλους στο μέσο αυτό, αν δεν τους αρέσει, να πιεστούν να τους αρέσει. Με ρωτήσαν τι θέλω να κάνω στην τηλεόραση και απάντησα πως θέλω να κάνω κάτι με τα κοινωνικά και την προώθηση κάποιον πραγμάτων που συμβαίνουν έξω και είναι σημαντικά. Και ξέρω πως αυτό όμως δεν θα πουλήσει ποτέ, γιατί δεν έχει «ενδιαφέρον»».
Μεταξύ άλλων η Κατερίνα Γκαγκάκη αναφέρθηκε στην τηλεοπτική σεζόν.
«Δεν υπάρχουν πρόσωπα αυτή την στιγμή στην τηλεόραση που δεν είναι σε μία εκπομπή και να μου «λείπουν». Υπάρχουν πολλά πρόσωπα στην τηλεόραση και περισσότερα από όσο θα έπρεπε, αν και χωράει και άλλα πρόσωπα. Φέτος στην τηλεόραση υπάρχουν πρόσωπα που αδικούνται. Θεωρώ ότι αδικείται η Φαίη Σκορδά, και αν ισχύουν όλα αυτά περί αλλαγής, καλώς θα γίνουν. Αδικείται γιατί νομίζω ότι δεν υπάρχει το περιβάλλον αυτό που μία ψυχαγωγική – εξωστρεφής εκπομπή, μπορεί να την πάει παραπέρα. Ένα κομμάτι δεν μπορεί να λειτουργήσει αποκλειστικά αυτόνομο», υπογράμμισε.
Και συνέχισε: «Για μένα το MEGA έχει πετύχει γιατί έχει μία στρατηγική, μία αρχή-μέση-τέλος. Η Ιωάννα Μαλέσκου αδικήθηκε στον ΣΚΑΙ, αλλά τώρα δεν έχουμε δείγματα γραφής με την εκπομπή που έκανε τώρα. Φαίνεται ότι είναι άνετη σε μια εκπομπή που μπορεί να κάθεται και να κουβεντιάζει και να ανταλλάσσονται απόψεις. Θα μπορούσε σε ένα παιχνίδι να είναι καλή. Αν δεν έχεις μια ομάδα που μπορεί να σε στηρίξει, δεν το θεωρώ ευκαιρία, είναι σαν να στο δώσανε για να κάνεις λάθος».
Για την Ελένη Μενεγάκη είπε πως, «Και τι έγινε αν δεν κάνει κάτι η Ελένη Μενεγάκη; Έχει την πολυτέλεια να μην δουλέψει για κάποιον καιρό. Γιατί πρέπει να δουλέψει σώνει και ντε; Είναι μεγάλο πράγμα να μην έχεις απωθημένα. Η Ελένη πρέπει να είναι ένας άνθρωπος που δεν έχει απωθημένα».
Που θα είναι του χρόνου η Κατερίνα Γκαγκάκη;
«Συνεχίζω λογικά στο Open πίσω απο τις κάμερες! Αλλά συνεχίζω και στον Δήμο», δήλωσε κλείνοντας.
Υπενθυμίζεται πως η Κατερίνα Γκαγκάκη, εκτός από επικοινωνιολόγος, διατηρεί ενεργή την ενασχόλησή της με τα κοινά.
Το 2019 εξελέγη Δημοτική Σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων.
Την περίοδο 2020-2021 διετέλεσε Αντιδήμαρχος Εξωστρέφειας και Κοινωνίας των Πολιτών στον Δήμο Αθηναίων και από το 2021 έως σήμερα, ως Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Κοινωνίας των Πολιτών, αναπτύσσει και εφαρμόζει προγράμματα με στόχο μία Αθήνα που θα ανήκει ισότιμα σε όλους και μία ζωή μέσα στην πόλη που ο καθένας, η καθεμία, το καθένα, θα την απολαμβάνει με αποδοχή, στήριξη και αλληλεγγύη.