Ιδιοκτήτρια beach bar στην Λήμνο μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αντιδράσεις των κατοίκων για την παραλία Κέρος.
Η Λήμνος είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Ελλάδας – το 8ο για την ακρίβεια – που βρίσκεται στο Θρακικό Πέλαγος, στο βόρειο Αιγαίο και είναι ένα από τα πιο κοντινά νησιά στη Θεσσαλονίκη.
Είναι ένα ηφαιστειογενές νησί, χωρίς δάση αλλά με μερικές καλλιεργημένες πεδιάδες με σιτηρά και αμπέλια.
Το νησί έχει πανάρχαια ιστορία με μερικά σπουδαία αξιοθέατα. Πανέμορφες παραλίες και χωριά υποδέχονται τους επισκέπτες που επιθυμούν να περάσουν χαλαρωτικές διακοπές στο νησί της Λήμνου.
«Πρέπει να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μας έπιασαν στον ύπνο» – Αντιδράσεις των κατοίκων
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, στην παραλία γίνεται kite surfing και υπάρχει τουρισμός από όλη την Ευρώπη που έρχεται από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο.
Στις 28 Ιουνίου βγήκε το πρώτο ΦΕΚ με τις απάτητες παραλίες. Το πρόβλημα είναι ότι έβγαλαν ως απάτητη την παράλια του Κέρους που έχει επιχειρήσεις beach bar, σχολές για surf, ακόμα και ξενοδοχεία, και ξαφνικά αυτή η περιοχή πρέπει να κλείσει. Εδώ δίπλα υπάρχει η Αλυκή που όντως είναι απάτητη.
Η παραλία Κέρος που στηρίζει την οικονομία του νησιού, πρέπει να κλείσει. Τα τελευταία χρονιά στα νησιά έχουν ανοίξει επιχειρήσεις για να μπορέσουμε να καλύψουμε τον κόσμο. Στο ΦΕΚ αναφέρει πως είναι απόφαση μετά από συλλογή «απόψεων», ωστόσο κανείς δεν έχει ερωτηθεί.
Η περιοχή είναι Natura αλλά εχει βγει περαιτέρω νόμος που επιτρέπει το επιχειρείν.
Η ιδιοκτήτρια beach bar, Σταυρούλα Μπούμπουρα, στην Λήμνο μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για τις αντιδράσεις των κατοίκων για την παραλία Κέρος.
Δραστηριοποιούμαι στο νησί από το 2009, ξεκίνησαν οι γονείς μου, και ανέλαβα στην συνέχεια. Εγώ γεννήθηκα στην Λήμνο. Αυτό σημαίνει ότι θα κλείσουμε το μαγαζί μας και ό,τι έχουμε πληρώσει και αγοράσει. Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε. Η εκμετάλλευση είναι ήπια. Αυτό το ΦΕΚ ήταν τροποποιητικό, μας έπιασαν στον ύπνο», ανέφερε.