Στα άκρα οδηγείται η κόντρα του υπουργού Υγείας με τους ιδιώτες γιατρούς με αφορμή την απόφαση του να τους κόψει την ηλεκτρονική συνταγογράφηση εάν δεν συνδράμουν στις εφημερίες των νοσοκομείων.
Καμία διάθεση να κάνουν πίσω από τις θέσεις που έχουν δημοσίως εκφράσει, δεν δείχνουν ο Άδωνις Γεωργιάδης και οι ιδιώτες γιατροί, μετά τις κυρώσεις που νομοθετεί το Υπουργείο Υγείας, για τη μη συνδρομή των γιατρών σε εφημερίες δημόσιων νοσοκομείων που αντιμετωπίζουν ελλείψεις.
Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος πέρασε στην αντεπίθεση προτείνοντας από τις 26 Ιουλίου αποχή των γιατρών από την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ως αντίδραση στην προωθούμενη από το Υπουργείο διάταξη που αφορά σε κυρώσεις των γιατρών. Λάδι στη φωτιά «έριξαν» οι δηλώσεις του υπουργού με τους γιατρούς να αντιδρούν έντονα.
Οι ιδιώτες γιατροί υποστηρίζουν ότι η απόφαση του Υπουργείου Υγείας να διακόπτεται η σύμβασή τους με τον ΕΟΠΥΥ αλλά και να αποκλείονται από την συνταγογράφηση, ζημιώνει αποκλειστικά τους ασφαλισμένους.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστηρίζει ότι οι κυρώσεις δεν θα εφαρμοστούν, εφόσον υπάρξει ανταπόκριση των ιδιωτών γιατρών και καλυφθούν τα κενά στις περιοχές που παρουσιάζονται. Οι ελλείψεις ωστόσο είναι πολλές και παραμένουν το μεγάλο αγκάθι του συστήματος υγείας, με χιλιάδες ασθενείς να ταλαιπωρούνται καθημερινά.
Τραγικές ελλείψεις γιατρών στην Περιφέρεια
Η κόντρα των γιατρών με το Υπουργείο Υγείας οδηγείται στα άκρα, αλλά σε κάθε περίπτωση όμως η καθημερινότητα των πολιτών είναι δραματική και επικίνδυνη σε αρκετές περιοχές της χώρας.
Στις Σέρρες παραιτήθηκαν τον τελευταίο χρόνο 4 παθολόγοι και έμειναν 5 γιατροί για 68 κλίνες. Στο Κιλκίς υπάρχει 1 παθολόγος και τα κενά καλύπτονται με μετακινήσεις ιατρών από άλλες περιοχές.
Στην Ξάνθη 2 παθολόγοι και 2 ειδικευόμενοι, επίσης με μετακινήσεις ιατρών από άλλες περιοχές καλύπτονται τα κενά. Στην Δράμα 2 παθολόγοι και μετακινήσεις ιατρών από άλλες περιοχές για τις άλλες ειδικότητες ιατρών.