Μαύρος καπνός υψώνεται πάνω από το λιμάνι του Καφκάζ, κοντά στο στενό του Κερτς, στη νότια Ρωσία.
Ο ουκρανικός στρατός έπληξε οχηματαγωγό, που ήταν φορτωμένο με 30 δεξαμενές καυσίμων και είχε προορισμό την κατεχόμενη Κριμαία. Το Κίεβο ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, όμως δεν αποκαλύπτει αν ο πύραυλος που χτύπησε και βύθισε το πλοίο ήταν ουκρανικός ή δυτικός.
Επίθεση με drones έγινε και σε στρατιωτικό αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Βόλγκογκραντ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα της Ρωσίας με την Ουκρανία, στο οποίο σταθμεύουν ρωσικά μαχητικά. Φωτογραφίες, που δημοσιεύουν ουκρανικά μέσα δείχνουν σοβαρές ζημιές στα στέγαστρα, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αεροσκαφών που έχουν καταστραφεί. Ο ουκρανικός τύπος αναφέρει ότι πρόκειται για επιχείρηση του ουκρανικού στρατού με στόχο δεξαμενές καυσίμων και αποθήκες εξελιγμένου οπλισμού που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο.
Το Κίεβο παραδέχθηκε ότι χρησιμοποίησε αμερικανικές βόμβες στις επιχειρήσεις του στην ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ. Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι έχει δώσει άδεια στην Ουκρανία να το κάνει.
Την ίδια ώρα στο Κίεβο έφτασε ο Ναρέντρα Μόντι, στην πρώτη επίσκεψη Ινδού πρωθυπουργού στην Ουκρανία από το 1991, όταν ανακήρυξε την ανεξαρτησία της. Συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο και τον κάλεσε να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τη Ρωσία.
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για ιστορική επίσκεψη Μόντι, ο οποίος προθυμοποιήθηκε να εργαστεί προσωπικά ως φίλος, όπως είπε, προκειμένου να φέρει την ειρήνη στην Ουκρανία. Τον περασμένο Ιούλιο ο Ινδός πρωθυπουργός επισκέφθηκε τη Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν. Τότε είχε πει ότι δεν προτίθεται να παίξει τον ρόλο του μεσολαβητή ανάμεσα στη Μόσχα και το Κίεβο.