Ελεύθεροι, χωρίς περιοριστικούς όρους, αφέθηκαν οι τρεις άνδρες με καταγωγή από το Πακιστάν που κατηγορήθηκαν για βιασμό 21χρονης τουρίστριας στη Μύκονο, καθώς από την ανάλυση των στοιχείων προέκυψε, όπως αποφάσισε η Δικαιοσύνη, ότι η σεξουαλική συνεύρεση που κατήγγειλε η νεαρή με καταγωγή από την Νότια Αφρική, έγινε με τη συναίνεσή της.
Το περιστατικό συνέβη στις 30 Ιουνίου, όταν η 21χρονη κατήγγειλε στο ΑΤ Μυκόνου τον βιασμό της από τρεις άνδρες, οι οποίοι μετά από έρευνα ταυτοποιήθηκαν και προσήχθησαν.
«Ήξεραν τι έκαναν»
«Μια κοπέλα 21 χρόνων, υπήκοος Νοτίου Αφρικής, κατήγγειλε ότι 30 Ιουνίου, έξω από ένα μπαρ, την πήραν 3 άτομα, την πήγαν σε ένα σημείο και τη βίασαν. Η Αστυνομία όφειλε να ερευνήσει για να πιάσει τους δράστες», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων ΝΑ Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
«Η Αστυνομία έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει, ταυτοποίησε αυτά τα τρία άτομα από κάμερες και καταθέσεις και τους συνέλαβε. Αυτά τα άτομα, από ό,τι φαίνεται, ένας από αυτούς την ώρα που γινόταν η πράξη, εγώ δε θα πω αν ήταν βιασμός ή αν ήταν με τη θέληση της κοπέλας γιατί δεν το ξέρω, τράβαγε με το κινητό του τηλέφωνο όλο αυτό που γινόταν. Όταν πήγαν στην ανακρίτρια, η ανακρίτρια είδε προφανώς ότι υπήρχε συναίνεση της κοπέλας οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους».
Όπως λέει ο κ. Καλλιακμάνης:
«Οι πληροφορίες από τους αστυνομικούς λένε ότι η κοπέλα ήταν αναίσθητη. (…) Πιστεύω ότι είναι έμπειροι οι ανακριτές και οι δικαστικοί. Είδαν το βίντεο, προφανώς είδαν ότι υπήρχαν κάποια στοιχεία που έδειχναν συναίνεση. Δεν μπορώ να βρω κάποιον άλλον λόγο που αφέθηκαν ελεύθεροι».
Από την πλευρά του, ο δικηγόρος Θοδωρής Καραγιάννης, τονίζει:
«Ανακριτής και εισαγγελέας για να αφήνει με σύμφωνη γνώμη χωρίς κανέναν όρο, και οι συγκεκριμένοι γιατί μιλάμε για πολύ σοβαρά πρόσωπα, σημαίνει ότι πραγματικά ήξεραν τι έκαναν και αυτό έπρεπε να κάνουν».
«Είναι πολύ πιθανό από αυτό που συνέλεξε η Αστυνομία και από τις πράξεις που ζήτησε μετά ο ανακριτής, να υπήρχαν πάρα πολλές διαφοροποιήσεις ώστε στην ουσία να μην υπάρχει αντίθεση μεταξύ των δύο πλευρών», καταλήγει.