Φάκελο με στοιχεία που αποδεικνύουν τα λάθη και τις παραλείψεις και του κρατικού μηχανισμού που οδήγησαν στον θάνατο του 19χρονου γιου του παρέδωσε σήμερα στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ο πατέρας του Γιάννη που χάθηκε στο λούνα παρκ της Χαλκιδικής.
Αποφασισμένος, να συνεχίσει μέχρι το τέλος την προσπάθειά του για να αποκαλυφθούν τα πάντα και φυσικά όσοι έχουν μερίδιο ευθύνης για τον τραγικό χαμό του παιδιού στο λούνα παρκ του τρόμου, ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη, προσκόμισε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη φάκελο με όλα τα στοιχεία από την προσωπική του έρευνα.
«Η ευαισθησία της και ο τρόπος αντιμετώπισης της Δικαιοσύνης είναι σημαντικός. Έχω εμπιστοσύνη. Οι πληροφορίες από την έρευνα ντροπιάζουν τον ελληνικό λαό, ένα σάπιο σύστημα το οποίο χρηματίζεται και θα συνεχίσει να χρηματίζεται και για δύο 3 € θα σκοτώνονται τα παιδιά των Ελλήνων», είπε.
Η χαλαρότητα αδειοδοτήσεων για τα πλανόδια λούνα παρκ
Την αποκαλούν «βασίλισσα των περιφερόμενων λούνα πάρκ». Το όνομα της Μαρία Παναγιωτοπούλου.
Μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει όσον αναφορά την αδειοδότηση που πήρε ξανά, για να στήσει λούνα παρκ στη Λάρισα, η βασίλισσα των λούνα παρκ απαντά στο Live News για την άδεια που έλαβε, παρά την αμετάκλητη καταδίκη της για ατύχημα με βαρύτατο τραυματισμό παιδιού στη Χαλκίδα το 2009, κι ενώ εκκρεμεί το δικαστήριο για τον θάνατο 13χρονης και πάλι στο δικό της λούνα παρκ στον Αλμυρό.
«Φταίω; Να τιμωρηθώ. Δεν φταίω; Είναι κρίμα. Γιατί είναι πολύ μεγάλη λύπη αυτά που ακούω. Είναι όλα συκοφαντίες. Δεν είναι έτσι όμως. Ψάξτε την αλήθεια. Όταν παραδίδεται ένας φάκελος σε μία δημοπρασία και πλήρης, ξέρετε από τι χέρια περνάνε; Ξέρετε από τι ελέγχους; Μετά, εδώ εμένα στον Αλμυρό, ήρθε επιτροπή. Έλεγξαν τα πάντα. Επιτροπή του δημοσίου, όχι δική μου επιτροπή. Δηλαδή και παντού. Όπου και να πάω εγώ εμένα έρχεται επιτροπή», δήλωσε.
Η κα. Παναγιωτοπούλου είναι κάθετη, ότι όλα έγιναν απολύτως νόμιμα από την πλευρά της. Ωστόσο νέα στοιχεία που προκύπτουν αποκαλύπτουν την χαλαρότητα των αδειοδοτήσεων για τα μετακινούμενα λούνα παρκ, καθώς ιδιοκτήτες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε ατυχήματα, εξακολουθούν να λειτουργούν τις εγκαταστάσεις, ακόμη και όταν έχουν καταδικαστεί.
Μάλιστα στην περίπτωση της κας Παναγιωτοπούλου φέρεται να υπάρχουν 2 ποινικά μητρώα. Εμφάνιζε καθαρό ποινικό μητρώο με τόπο γέννησης την Γερμανία και το δεύτερο με τόπο γέννησης την Αθήνα, στο οποίο αναγραφόταν η τελεσίδικη καταδίκη της.
Τι σημαίνει αυτό; Ότι το 2019 δεν θα είχε πάρει άδεια να λειτουργήσει στον Αλμυρό, όπου ένα 13χρονο κορίτσι έχασε τη ζωή του.
«Τι πλαστά χαρτιά μου έβγαλαν ότι έχω… δηλαδή βγάλατε μια ιστορία με ένα ατύχημα που έγινε πριν 20 χρόνια, το παιδί είναι μια χαρά, παντρεύτηκε, η μάνα πήρε 750 χιλιάρικα και είχαν όλοι το σθένος να βγουν και να μιλήσουν; Έλεος. Και η περίπτωση της Χαλκίδας είναι 18 χρόνια. Δηλαδή, σκαλίζουμε αυτά που ήταν πριν… Πιάσε αυτά που ήταν χθες. Πιάσε αυτά που ήταν προχθές», σχολίασε η Μαρία Παναγιωτοπούλου.