Μια προς μία έκλεισαν οι παραλίες για το κοινό στον Βόλο, καθώς τα νερά ακόμη δεν θεωρούνται ασφαλή για να κολυμπήσει κάποιος.
Παραλία Άναυρος Βόλου, ώρα 11 το πρωί, στο απαγορευμένο για κολύμβηση παράκτιο μέτωπο του Παγασητικού κόλπου. Ναυαγοσώστης ενημερώνει τουρίστες ότι πρέπει να βγουν αμέσως από τη θάλασσα.
Ναυαγοσώστες υπάρχουν σε όλες τις παραλίες που απαγορεύεται η κολύμβηση για να δίνουν οδηγίες.
Ανατολικά από την παραλία Αγριάς έως και την ακτή του Αγίου Γεωργίου Κυνηγών, με απόφαση του Λιμεναρχείου Βόλου απαγορεύεται η κολύμβηση, έως ότου ολοκληρωθούν οι μετρήσεις των υδάτων, έπειτα από την περισυλλογή των νεκρών ψαριών.
Άλλοι συμμορφώνονται με την απόφαση άλλοι κολυμπούν σαν να μην έχει συμβεί τίποτα. Κάποιοι άλλοι ψαρεύουν.
Πέρα από τις παραλίες, ωστόσο, έχει νεκρώσει και η επιχειρηματική δραστηριότητα, με τους επαγγελματίες να υποβάλλουν τις πρώτες μηνύσεις κατά παντός υπευθύνου.
Στα… δίχτυα της γραφειοκρατίας
Και όμως, 15 ημέρες πριν από αυτές τις απόκοσμες εικόνες, η Περιφέρεια Θεσσαλίας, όπως καταγγέλλει, ενημέρωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος για την αρχική εμφάνιση νεκρών ψαριών. Η απάντηση που δόθηκε ήταν καθησυχαστική, πως επρόκειτο για μία φυσιολογική αντίδραση του οικοσυστήματος. Υπήρξε, όμως, και συνέχεια…
Τα τελευταία νεκρά ψάρια που συλλέχθηκαν από την περιοχή θα θαφτούν στον ΧΥΤΑ της Λάρισας.