Ο πατέρας του 19χρονου Γιάννη βλέπει μέσα στο σφραγισμένο λούνα παρκ στο οποίο απαγορεύεται η είσοδος, έναν υπάλληλο της επιχείρησης και καταλαβαίνουν ότι τραβάει φωτογραφίες και τις στέλνει στον ιδιοκτήτη. Γίνεται έξω φρενών.
Μόλις έχουν φτάσει στο λούνα παρκ τρεις μηχανικοί από την Αθήνα της εταιρείας που δίνει τις πιστοποιήσεις για την ασφάλεια και καταλληλότητα των παιχνιδιών, προκειμένου να ελέγξουν το μοιραίο μηχάνημα στο οποίο έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Γιάννης. Έλεγχος που διενεργείται μετά από παρέμβαση του προϊσταμένου της εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης.
Υπάλληλοι του ΔΕΔΔΗΕ, κατόπιν άδειας από τον εισαγγελέα, συνδέουν ξανά το ρεύμα, που είχε κοπεί μετά το τραγικό δυστύχημα.
Η οικογένεια του Γιάννη αναζητά απαντήσεις και δε θα σταματήσει έως ότου διευκρινιστούν πλήρως οι συνθήκες του δυστυχήματος και τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.
Ο σημερινός έλεγχος εκτιμούν ότι θα ενισχύσει τους ισχυρισμούς τους ότι τίποτα δεν λειτουργούσε σωστά στο συγκεκριμένο λούνα παρκ. Γι’ αυτό και όταν είδαν τον υπάλληλο να βρίσκεται μέσα και να δίνει αναφορά για τα όσα συμβαίνουν στον ιδιοκτήτη, δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τον θυμό τους.
Αποφασισμένοι για την αλήθεια
Κι ενώ ο έλεγχος συνεχίζεται, ο πατέρας, ο θείος και ο αδελφός του Γιάννη, σκύβουν για να ανάψουν ένα ακόμη καντηλάκι για την ψυχή του που έφυγε τόσο ξαφνικά.
Από τη μια έχουν να διαχειριστούν τον πόνο τους κι από την άλλη να είναι εκεί, σε κάθε τι που μπορεί να τους φέρει, όσο πιο κοντά γίνεται στην αλήθεια.
Ο Δημήτρης και αυτός παρών, με την εικόνα του αδελφού του στο στήθος. Το αγόρι που είδε τον Γιάννη να πεθαίνει μπροστά στα μάτια του κι ο ίδιος να γλιτώνει τελευταία στιγμή. Σκύβει κι εκείνος στο σημείο που σκοτώθηκε ο αδελφός του. Μαζί με τον πατέρα, την μητέρα και τον θείο του, παλεύουν να μάθουν τί έφταιξε και ο Γιάννης δεν είναι πια κοντά τους.
Αναπάντητα ερωτήματα
Την ίδια ώρα, το ερώτημα για το ποινικό μητρώο της «βασίλισσας των λούνα παρκ» παραμένει. Πως γίνεται να εμφανίζεται λευκό, δίνοντάς της έτσι το δικαίωμα να πλειοδοτεί σε διαγωνισμούς ανά την Ελλάδα, παρά την αμετάκλητη καταδίκη της για τον τραυματισμό το 2009 9χρονης σε δικό της λούνα παρκ στην Χαλκίδα;
Εξίσου ερώτημα παραμένει, πώς είναι δυνατόν, το παιχνίδι αυτό επί 10 ολόκληρα χρόνια να λειτουργεί κανονικά, ώσπου τελικά, χάσει τη ζωή της η 13χρονη Σεράινα στον Αλμυρό του Βόλου.