Καλεσμένη στην παρέα του Buongiorno ήταν η Ράνια Τζίμα.
Όπως αποκάλυψε η παρουσιάστρια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA, τα τελευταία χρόνια δεν παρακολουθεί τα σχόλια που γράφονται για εκείνη.
«Παλαιότερα με επηρέαζε περισσότερο. Τώρα μεγαλώνοντας και να τα δω, δεν θα με επηρεάσει. Ξέρω ότι υπάρχουν αφετηρίες κριτικής που δεν αξίζει να ασχοληθείς».
Στη συνέχεια μίλησε για την γενέτειρά της, τη Θεσσαλονίκη, για την οποία ανέφερε πως μέσα στα χρόνια έχασε τη γοητεία της.
«Την επαφή μου με την πόλη την έχω χάσει, λίγο χάνομαι. Η αύρα της πόλης έχει όμως μία γλύκα».
«Ο πατέρας μου πάντα με παίρνει τηλέφωνο την ώρα του δελτίου»
Η Ράνια Τζίμα αποκάλυψε πως μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει ούτε μία ημέρα που να πει ότι έκανε λάθος που επέλεξε τη δημοσιογραφία.
«Μικρή ήθελα να γίνω δικηγόρος. Δεν είχαμε κανένα δημοσιογράφο στην οικογένεια. Δεν ήταν το παιδικό μου όνειρο να γίνω δημοσιογράφος. Είχα πάντα ένα ενδιαφέρον στη γλώσσα, καταλάβαινα ότι αυτό θα ήταν κάπως μέσα στη ζωή μου».
«Κανένας δεν ήθελε να γίνω δημοσιογράφος. Ο πατέρας μου ακόμα δυσφορεί με αυτό. Δεν με παρακολουθεί στην τηλεόραση, με παίρνει πάντα τηλέφωνο την ώρα του δελτίου», είπε.
Τι συμβουλή θα έδινε στον νεότερο εαυτό της;
«Οι περισσότεροι από εμάς εάν μπορούσαμε να μιλήσουμε στον νεότερο εαυτό μας θα του λέγαμε take it easy, stay cool. Ή θα γίνουν ή δεν θα γίνουν», είπε.
«Είμαι άνθρωπος που αφήνει περιθώρια στους άλλους και τα αφήνω με πλήρη συνείδηση. Μου πατάς το πόδι, θα σε αφήσω. Θα συνεχίσεις να με πατάς, θα σου πω ότι με ενοχλείς. Το κοντέρ μου όμως γράφει και έρχεται μία ωραία μέρα που πολύ απλά θα σου πω ‘χάρηκα, γεια σου’ και δεν υπάρχει καμία επιστροφή».
«Φοβόμουν πως η θηλυκότητα θα με έκανε λιγότερο υπολογίσιμη»
«Στο σπίτι μου δεν υπάρχει καθρέπτης, μόνο στο μπάνιο. Άλλο η θηλυκότητα, άλλο η ομορφιά. Δεν το αποποιούμαι, απλά δεν το αντιλαμβάνομαι. Σε μένα δημιούργησε εσωτερικά πρόβλημα, μου πήρε πολλά χρόνια να πάω στο ρεπορτάζ με φούστα γραφείου, γιατί τα ρεπορτάζ που έκανα κυρίως ήταν ανδροκρατούμενα. Υπήρχε στιγμή στο ρεπορτάζ που ήμουν εγώ και 10 άντρες. Ήταν εσωτερική δική μου διεργασία. Ίσως αισθανόμουν πως όταν φαινόταν η θηλυκότητα στα ρούχα μου θα με έκανε λιγότερο υπολογίσιμη», είπε.
«Οι άντρες πολιτικοί στην Ελλάδα είναι… περιστατικά. Και οι λεγόμενοι προοδευτικοί, μου έχει τύχει προσωπικά πολιτικός αυτού του χώρου να είναι άκρως αυταρχικός στον αέρα. Ήθελε μάζεμα επιτόπου. Απαντάω όταν ο άλλος γίνεται προσβλητικός».
Όπως είπε η ίδια, το δελτίο ειδήσεων είναι αποτέλεσμα «μίας ομάδας δεμένης που δουλεύει ενταντικά», ενώ για τον Γιάννη Πρετεντέρη είπε πως σέβεται το μυαλό του, τη γραφίδα του και τη διαδρομή του και πως έχουν διαφορετική θεώρηση των πραγμάτων, το οποίο βρίσκει ενδιαφέρον.
Για την κόρη της
Ακόμη, αναφέρθηκε στην 8χρονη κόρη της, την οποία περιέγραψε ως ένα γλυκό και ευαίσθητο πλάσμα.
«Είναι φανταστική, είπε η… μαμά κουκουβάγια. Είναι ένα γλυκό πλάσμα, νομίζω δεν μας μοιάζει σαν χαρακτήρας. Είναι πολύ ευαίσθητη, κάνει το δικό σου δικό της. Έχει έντονα τη ματιά της στραμμένη στον άλλον. Δεν αντέχω τη σύγκρουση μαζί της. Μία φορά της έχω μιλήσει πολύ έντονα και μία φορά την έβαλα τιμωρία».
«Δεν έχω ενοχές. Για να είμαι εγώ καλά πρέπει να δουλεύω. Η δουλειά μου είναι δομικό στοιχείο της προσωπικότητάς μου», είπε.
«Δεν είμαστε η οικογένεια της Kellogg’s»
Τέλος, η Ράνια Τζίμα αναφέρθηκε στον σύζυγό της, Γαβριήλ Σακελλαρίδη, ο οποίος υπήρξε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πλέον έχει ενταχθεί στη Νέα Αριστερά.
«Είναι ένας άνθρωπος που η γκάμα των συναισθημάτων του είναι πιο ήπια. Δεν μου έχει εκφράσει θυμό, ίσως έχει ένα πολιτικό προβληματισμό για το πως εξελίσσεται ο χώρος από τον οποίο ξεκίνησε», είπε, αναφερόμενη στις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για την κοινή τους πορεία είπε:
«Φλατ δεν μας λες. Ο Γαβριήλ, που είναι καλούλης και γλυκούλης, μπορεί να σου κάνει… δαντέλα το νευρικό σύστημα. Γίνεται εσωστρεφής, κλείνεται στον εαυτό του, εκπέμπει κάτι που δεν μπορείς να καταλάβεις και προσπαθείς να το εκμαιεύσεις. Σίγουρα δεν είμαστε η οικογένεια της Kellogg’s, να ξυπνάμε με μπριγιαντίνη στα μαλλιά, καταπληκτικοί και χαρούμενοι», είπε.