Ο Λίβανος βρίσκεται σε κατάσταση σοκ μετά τις πολύνεκρες εκρήξεις βομβητών και γουόκι τόκι.
Στους 37 ανέρχονται οι νεκροί μετά τις εκρήξεις σε βομβητές και γουόκι τόκι που χρησιμοποιούνταν από μέλη της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.
Υπενθυμίζεται ότι την Τρίτη, περίπου 4.000 βομβητές εξερράγησαν μέσα σε μία ώρα. Μια ημέρα αργότερα, σημειώθηκαν περισσότερες εκρήξεις φορητών συσκευών, συμπεριλαμβανομένων ασυρμάτων, κινητών τηλεφώνων, φορητών υπολογιστών, ακόμη και ηλιακών κυψελών.
«Για να μπορέσει κάποιος να βάλει εκρηκτικά με προσοχή, θέλει τουλάχιστον μία ώρα. Απαιτούνται χιλιάδες ώρες, βδομάδες και μήνες, από μία μεγάλη ατόμων. Ήταν πολύ δύσκολο να παρέμβει κανείς στη διαδικασία διακίνησης των υλικών. Ο εύκολος τρόπος είναι να τοποθετηθεί μία προκατασκευασμένη συσκευή εκρηκτική μέσα σε μία μέρα, το οποίο σημαίνει ίσως μπαταρία», εξήγησε ο Θεόδωρος Λιόλιος, καθηγητής Πυρηνικής Φυσικής και Στρατιωτικών Επιστημών.
Το Ισραήλ εξαπέλυε κατά τη διάρκεια της νύχτας (Πέμπτη 19/09) δεκάδες αεροπορικές επιδρομές στο νότιο τμήμα του Λιβάνου. Από την επίθεση καταστράφηκαν 100 πύραυλοι εκτόξευσης, οι οποίοι σύμφωνα με το Ισραήλ προορίζονταν για επίθεση από τη Χεζμπολάχ στο Ισραήλ.
Εκδίκηση με αντίποινα κατά του Ισραήλ ορκίζεται η Χεζμπολάχ μετά το χτύπημα με τους βομβητές & τους ασυρμάτους
Την ίδια ώρα, εκδίκηση με σκληρά αντίποινα εναντίον του Ισραήλ, ορκίζεται να πάρει ο Χασάν Νασράλα. Με βιντεοσκοπημένο διάγγελμα, ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ διεμήνυσε πως η φιλοϊρανική οργάνωση στέκει ακλόνητη, μετά τη διπλή επίθεση στον Λίβανο, με χιλιάδες βομβητές και ασύρματους, που μετατράπηκαν σε βόμβες, στα χέρια μελών της Χεζμπολάχ.
Οι κάτοικοι στον Λίβανο ζουν πλέον υπό καθεστώς τρόμου, με τον φόβο νέων εκρήξεων σε συσκευές επικοινωνίας και όχι μόνο. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν πως εκτός από ασύρματους, εξερράγησαν τηλέφωνα, μπαταρίες σε φωτοβολταϊκά συστήματα, ακόμη και συσκευές αναγνώρισης δακτυλικών αποτυπωμάτων, που ανήκαν σε μέλη της Χεζμπολάχ.
Από την άλλη, ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ δήλωσε πως οι επιθέσεις θα συνεχιστούν μέχρι ν δοθεί η δυνατότητα να επιστρέφουν οι πολίτες στον βορρά.
Σύμμαχος του Ισραήλ φαίνεται είναι και οι ΗΠΑ καθώς όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός ανέφερε πως το Ισραήλ δεν θα σταματήσει εάν δεν σταματήσει τις εχθροπραξίες στα σύνορα Λιβάνου – Ισραήλ.