Δεν έχουν τέλος τα περιστατικά ανήλικης παραβατικότητας με δράστες μαθητές, που πολλές φορές λαμβάνουν χώρα ακόμα και μέσα σε σχολικό περιβάλλον.
Την περασμένη Τρίτη, στο προαύλιο του σχολείου στην Ερμιόνη, 12χρονος μαθητής δέχεται επίθεση από δύο 17χρονους, μαθητές του Λυκείου. Ο ένας βγάζει μια φαλτσέτα, του ξυρίζει το… αμούστακο ακόμα μουστάκι του και του παίρνει το χαρτζιλίκι, 2 ευρώ.
«Φαίνεται τα παιδιά να κατηγορούνται για μια απλή σωματική βλάβη, για μία απειλή και μία, ας πούμε, ληστεία. Το παιδί κουρεύει. Το παιδί το μικρό κουρεύει. Είχαν και φαλτσέτα γιατί είναι κομμωτής ο δικός μας ο πελάτης. Και το ξέρουν. Κι είναι φίλοι του», είπε ο δικηγόρος του 17χρονου φερόμενου ως δράστη.
Ο πατέρας του 17χρονου μιλώντας στο MEGA ισχυρίζεται ότι πρόκειται για… παιχνίδι ανάμεσα σε παιδιά.
«Δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα σοβαρό. Τα παιδιά είναι παιδιά, εκεί έπαιζαν».
Οι δύο 17χρονοι που συνελήφθησαν αμέσως μετά τη μήνυση που άσκησε η οικογένεια του 12χρονου εναντίον τους, οδηγήθηκαν ενώπιον του αρμόδιου εισαγγελέα.
«Μπορεί να ήταν και μοιραία η εξέλιξη»
Μιλώντας για το θέμα, ο δικηγόρος του θύματος, Γιώργος Γεωργακόπουλος, λέει στο MEGA:
«Ο ένας από τους δύο δράστες κουβαλούσε φαλτσέτα πάνω του. Τι αποτέλεσμα μπορεί να έχει αυτό το πράγμα για το παιδί; Μπορεί να ήταν και μοιραία η εξέλιξη για το παιδί αν είχε διαφορετική κατάληξη αυτή η εμπλοκή μεταξύ τους».
«Το παιδί δεν πήγε στο σχολείο σήμερα, έχει ένα σοκ ανυπέρβλητο το οποίο δυστυχώς το τραυματίζει και το ενοχλεί κάθε μέρα γιατί δεν ξέρει αύριο το πρωί που θα είναι να πάει στο σχολείο, αν θα αντιμετωπίσει πάλι κάποιο ανάλογο περιστατικό», συμπληρώνει.
«Η οικογένεια του 12χρονου μου έχει αναθέσει τη νομική υποστήριξη της υπόθεσης. Εμείς θα δηλώσουμε στην ανάκριση παράσταση για υποστήριξη της κατηγορίας κατά των κατηγορουμένων. Θα προχωρήσουμε σε κάθε νόμιμο μέσο κατά παντός υπευθύνου τυχόν υπάρχει στο σχολικό περιβάλλον για τις πράξεις και τις παραλείψεις του», καταλήγει.
«Πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτά τα περιστατικά, έχουν οι γονείς», λέει από την πλευρά της, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.
«Όταν οι γονείς δεν γνωρίζουν πού βρίσκονται τα παιδιά τους και τι πράττουν, και είτε πέφτουν από τα σύννεφα όταν ενημερώνονται από την Αστυνομία είτε επικροτούν αυτές τις πράξεις, τότε δεν ξέρω γιατί απαιτούμε από την κοινωνία, από την Αστυνομία, από τα σχολεία και από τη Δικαιοσύνη να σταματήσει αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, όταν πρώτα εμείς δεν έχουμε εκπαιδεύσει τα παιδιά μας στα σπίτια μας να αντιστέκονται στη βία, όταν είναι μάρτυρες να σταματούν αυτό που βλέπουν μπροστά τους».