Ξυλόκαστρο: Συνεχίζεται η «μάχη» με τις διάσπαρτες εστίες στον ορεινό όγκο

Η φωτιά συνεχίζει το καταστροφικό της έργο προκαλώντας τρόμο στο πέρασμά της με τις δυνάμεις της πυροσβεστικής να δίνουν μάχη για πέμπτο 24ωρο.

Μαίνεται η φωτιά στην Κορινθία με τα μέτωπα εντοπίζονται σε Σοφιανά, Σπατανέϊκα, Ψαθοχώρι, Ευρωστίνα και Μαύρο Όρος.

Ο πυρονόμος και αναπληρωτής εκπρ. Τύπου του Π/Σ, Νικόλαος Πάστρας, μίλησε στο MEGA για την κατάσταση που επικρατεί με την φωτιά.

«Η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη, ωστόσο υπάρχουν διάσπαρτες εστίες, δεν έχουμε ενεργό μέτωπο ή εστία που να «απασχολεί» ιδιαίτερα. Οι περισσότερες εστίες είναι σε δύσβατα σημεία γι΄αυτό έχουν αυξηθεί οι δυνάμεις μας από χθες και προχθές. Αυτή την στιγμή επιχειρούν 570 πυροσβέστες με 28 πεζοπόρα τμήματα και 160 οχήματα. Σε λιγη ώρα θα απογειωθούν και τα εναέρια μέσα», είπε αρχικά.

Απο πού ξεκίνησε η φωτιά – Φωτογραφία

Μήπως υποτιμήθηκε η φωτιά;

Σύμφωνα με τον κ. Πάστρα, «σε καμία περίπτωση. Έγινε άμεση ενημέρωση του 199. Σηκώθυηκαν τα εναέρια μέσα άμεσα και ξεκίνησαν τις πρώτες ρίψεις. Το θέμα είναι ότι στην περιοχή έπνεαν 7-8 μποφόρ. Είχαμε πολύ γρήγορη επέκταση και λόγω του σημείου. Γενικότερα υπάρχουν ζημιές σε οικίες, δεν έχουμε ακόμη ακριβή εικόνα, η καταγραφή ξεκινά από την στιγμή που σβήνει η φωτιά».

Κορινθία: Η φωτιά ξεκίνησε από μικρή εστία και επεκτάθηκε ταχύτατα

Άλλα Στιγμιότυπα

Eνημερωτικές Εκπομπές

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια ζωής του Ολυμπιακού

Απόρρητο