Ο Ανδρέας Φουστάνος ήταν ο σημερινός καλεσμένος στην εκπομπή «Buongiorno».
«Δεν θα μείνει νέα κάποια γυναίκα με τα ενέσιμα»
Ο γνωστός πλαστικός χειρουργός μίλησε για τα διλήμματα της πλαστικής χειρουργικής και τις αισθητικές επεμβάσεις.
«Πέρασαν 38 χρόνια. Τελείωσα την Ιατρική Αθηνών, δεν ήμουν όμως σπασικλάκι. Οι γονείς μου δεν ήταν γιατροί. Τέλειωσα γενική χειρουργική εδώ και μετά έκανα πλαστική, στην Βραζιλία. Υπήρχε ένα πολύ καλό κέντρο εκεί. Μέσα στην εκπαίδευση της γενικής χειρουργικής έμαθα την ύπαρξη της πλαστικής από έναν γιατρό στο Λαϊκό νοσοκομείο. Δεν ισχύει ότι είναι οι καλύτεροι πλαστικοί είναι μόνο στην Βραζιλία, δεν ισχύει για κανένα κράτος του κόσμου. Είναι καλοί παντού και κακοί παντού. Δεν είναι στην κουλτούρα των Βραζιλιάνων το να κάνουν πλαστικές, γιατί μεγάλο ποσοστό είναι χαμηλότερης οικονομικής κατάστασης. Το ότι πηγαίνουν στην Τουρκία πολλοί, είναι θέμα οικονομικό, είναι πιο οικονομικά. Έχουμε πολύ καλούς πλαστικούς χειρουργούς στην Ελλάδα. Η πλαστική δεν χρειάζεται τεχνολογία, είναι καθαρά «χέρι». Χρειάζεται ένας καλός τεχνίτης. Η πλαστική χειρουργική είναι χειρουργική, δεν είναι όλα αυτά που βλέπουμε με τα ενέσιμα και τις παραμορφώσεις. Είναι ανατομική γιατί ασχολείσαι με όλο το ανθρώπινο σώμα, πρέπει να γνωρίζεις πολύ καλά το σώμα του, γιατί καλείσαι να διορθώσεις δυσμορφίες ή βλάβες. Είναι καθαρό τεχνικό κομμάτι», είπε αρχικά ο Ανδρέας Φουστάνος.
Για τις υπερβολές στην επανορθωτική ιατρική:
«Όλες οι υπερβολές που βλέπουμε δεν είναι από την πλαστική χειρουργική αλλά από τα ενέσιμα. Δεν έχει σημασία εάν θα τα κάνει πλαστικός ή δερματολόγος, αλλά πρέπει να γνωρίζει πώς το κάνει. Τα ενέσιμα είναι βοηθήματα, δεν είναι για να πάει μία γυναικάρα μείνει νέα με τα ενέσιμα. Έχω πει πολλές φορές όχι. Έχει μεγάλη κακή επιρροή η κακή πληροφόρηση του κόσμου. Το χειρότερο είναι το διαδίκτυο που δεν υπάρχει ελεγμένη πληροφόρηση. Ο γονιός δύσκολα θα έρθει να ζητήσει για το παιδί του μία επέμβαση. Το έχω δει ωστόσο, και σε παιδιά που είναι στην εφηβεία. Δεν μιλάμε για μία επέμβαση πχ στα αυτιά. Το να έρθει ένα κοριτσάκι ό9μως να κάνει μπότοξ ή υαλουρονικό, είναι υπερβολές. Το μπότοξ δεν θα το κάνεις για να προλάβεις το γήρας, είναι για να σταματήσεις να εκφράζεσαι. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μίας ένεσης μπότοξ. Σταματά ο μυς να συσπάται», υπογράμμισε ο κ. Φουστάνος.
Ο Ανδρέας Φουστάνος τοποθετήθηκε αναφορικά με τον χώρο της πλαστικής χειρουργικής.
«Έχω βγάλει χρήματα από την πλαστική χειρουργική. Δεν υπάρχει αισθητική ιατρική, είναι επανορθωτική. Σήμερα είναι σκληρός ο χώρος της πλαστικής. Έχει γίνει ανταγωνιστικός ο χώρος γιατί υπάρχουν πολλοί ιατροί πλέον, περισσότεροι από όσο θα έπρεπε. Πολλές φορές ο ένας διαβάλλει τον άλλον για να επικρατήσει. Είναι τέτοια η πορεία μου που είναι δύσκολο να με διαβάλλει κάποιος, αλλά το βλέπω στους πιο νέους. Βοηθώ πολύ τους νέους ιατρούς. Οι περισσότεροι έχουν περάσει από το ιατρείο μου για να δουν τον χώρο μου. είναι ανοιχτό ο χειρουργείο μου για όλους. Έχω ξεπεράσει τους 30.000 ασθενείς σε όλη μου την πορεία, μπορεί να έχει κάνει ο καθένας από 2-3 χειρουργεία. Είμαι προσγειωμένος από την πρώτη μέρα», υποστήριξε ο γνωστός πλαστικός χειρουργός.
Και συνέχισε: «Όταν χειρούργησα την Μαργαρίτα Παπανδρέου, από τότε βγήκε και μαθεύτηκε το face lift. Δεν το ήξερε κανείς έως τότε. Έγινε ντόρος και πρωτοσέλιδο παντού».
«Είμαι ερωτευμένος – Δεν υπάρχει η τέλεια ομορφιά ως εικόνα»
Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Φουστάνος μίλησε για τον έρωτα.
«Οι γυναίκες ήταν πάντα στην ζωή μου, και επαγγελματικά και μη. Η διαφορά ηλικίας είναι μία φιλοσοφία. Μου αρέσει να κάνω παρέα με πιο νέους ανθρώπους. Οι γυναίκες γενικά βαριούνται γρήγορα. Οι γυναίκες κάνουν τους άνδρες να νιώθουν νέοι. Γενικά είμαι πολύ δραστήριος. Προτιμώ η γυναίκα να είναι δραστήρια, το «όμορφη» είναι λίγο υποκειμενικό. Δεν υπάρχει η τέλεια ομορφιά, ως εικόνα. Δουλεύω με τους ίδιους ρυθμούς εδώ και 38 χρόνια. Μου αρέσει αυτό που κάνω. Μου αρέσει η διασκέδαση. Είμαι ερωτευμένος. Δεν έχω κάνει ποτέ το πρώτο βήμα στο φλερτ, δεν έχω κάνει ποτέ “καμάκι”. Μία φορά έχω διεκδικήσει γυναίκα», αποκάλυψε σχετικά με την καθημερινότητά του και την ζωή του.