Άλυτο παραμένει το μυστήριο των 5 νεκρών βρεφών στην Αμαλιάδα και την Αχαΐα με όλα τα βλέμματα να είναι στραμμένα στις εξελίξεις που καθηλώνουν.
Η 24χρονη μητέρα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και η ίδια έχει χάσει τα δύο παιδιά της, υποστηρίζει πως είναι ανοιχτή σε έρευνα και δεν έχει κανέναν φόβο.
Τα νέα στοιχεία φαίνεται να δείχνουν πως στα τρία από τα πέντε παιδιά, όπως αποκάλυψε το LIVE NEWS, καταγράφεται ως διάγνωση η διάμεση πνευμονίτιδα, ενώ για τον μικρό Παναγιώτη που πέθανε τον Αύγουστο, η ιατροδικαστική έκθεση αναφέρει ότι ο θάνατός του οφείλεται σε παθολογικά αίτια.
«Κάποιοι ολιγωρούν»
«Βλέπουμε ότι κάποιοι ολιγωρούν. Πεθαίνει ένα, δύο, τρία, πεθαίνει τέταρτο παιδί και εκεί πρέπει να αρχίσουν να ψάχνουν τι έγινε; Δεν λέω εγώ ότι είναι εγκληματική ενεργεία, αλλά ο καθένας πρέπει να κάνει τη δουλειά του», λέει στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
«Δεν είναι κατηγορούμενη, μάλιστα η μάνα μόνη της λέει ζήτησε να γίνει γονιδιακή εξέταση για να δει από τι πέθαναν τα δικά της παιδιά αλλά εδώ έχουμε 4 παιδιά που η μάνα, από ό,τι φαίνεται, ήταν παρούσα. Καταρχάς τα δύο παιδιά ήταν δικά της. (…) Κρατούσε το μωρό μιας φίλης της, με την οποία είχε σχέση. Της άφησε το παιδί για να βγει έξω και το παιδί πέθανε στα χέρια της. Εκεί λέγονται διάφορα, ότι όταν πήρε τηλέφωνο η μάνα του παιδιού, η κοπέλα είπε ότι είναι μια χαρά το παιδί. Είναι και εξαρτημένη».
«Για κανένα από τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας»
Από την πλευρά της και αναφερόμενη στο θέμα, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντίνα Δημογλίδου, σημειώνει:
«Και για τις πέντε περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες. Για τον θάνατο του 2021 δικογραφικά δεν φαίνεται πουθενά η παρουσία αυτής της γυναίκας πριν τον θάνατο του βρέφους. Φαίνεται μόνο στον θάνατο των δικών της παιδιών όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό και στον τελευταίο θάνατο που το αποδέχεται και η ίδια ότι ήταν μαζί με το μωρό που ‘κατέληξε’».
«Δεν ανακρίνεται κανένας, δεν κατηγορούμε κανέναν για αυτούς τους θανάτους. Όταν μιλάμε για βρέφη, βοήθεια στην Αστυνομία πρέπει να δώσουν οι επιστήμονες. Δεν υπήρχε αναφορά από τους γιατρούς ότι κάποιο παιδί έφτασε κακοποιημένο. Όταν οι ιατροδικαστές αποκλείουν κατά κάποιον τρόπο την εγκληματική ενέργεια, καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να διαπιστωθεί αν τελικά υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας», συμπληρώνει.
«Για κανένα από αυτά τα παιδιά δεν υπάρχει υπόνοια εγκληματικής ενέργειας. Εισαγγελική έρευνα γίνεται. Οι εισαγγελικές Αρχές έχουν ήδη τις 5 δικογραφίες που έχει σχηματίσει η ΕΛ.ΑΣ. και το ιστορικό κάθε παιδιού συμπεριλαμβάνεται στις δικογραφίες. Δεν υπάρχει λόγος να κληθούν εκ νέου οι γυναίκες αν δεν διαταχθεί κάποια έρευνα», προσθέτει.
Όπως λέει η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη:
«Κανένας δεν ξέρει μέχρι τώρα αν πραγματικά ξέρεις κανείς τι έχει συμβεί. Όταν κάποιος πάει στο νοσοκομείο τα πάντα καταγράφονται, επομένως θα είναι πολύ εύκολο, αφού ζητούν τώρα στοιχεία όλοι, να πάνε στο νοσοκομείο και να πάρουν τα στοιχεία. Είναι όλα καταγεγραμμένα».
«Αν καταλήξουμε κάπου, θα το ξανασκεφτώ»
Από την πλευρά της, η δικηγόρος της 24χρονης, Βούλα Δημητριάδου, σημειώνει:
«Δεν έχω αντιμετωπίσει τέτοια υπόθεση. Χρήζει έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές. Όταν ανέλαβα την υπόθεση, ανέλαβα την Ειρήνη με τα δύο παιδάκια τα οποία απεβίωσαν. Γνώριζα μόνο για αυτά τα δύο βρέφη. Είδα ένα κορίτσι το οποίο ήταν στα 23 του χρόνια, ήταν σε απόγνωση. Έχει και κάποια προβλήματα. Και σε μένα ακόμη δεν είναι εύκολο να τη διαχειριστώ ούτε καν να επικοινωνώ στον βαθμό που θέλω για να μπορέσω να διαχειριστώ την υπόθεσή της, αντιλαμβάνεστε τι λέω».
«Εμπιστοσύνη δεν έχω ποτέ σε κανέναν, άλλος ο υπερασπιστικός μας ρόλος… εγώ δεν είμαι υπερασπίστρια. Υπερασπιστής καθίσταται κάποιος όταν αναλαμβάνει υπερασπιστικά καθήκοντα με την προϋπόθεση ότι κατέστη ο εντολέας του κατηγορούμενος. Εδώ δεν έχουμε τέτοια περίπτωση, ούτε καν ύποπτος. Η εντολέας μου δεν κλήθηκε ούτε ως ύποπτη να παρέχει κάποιες εξηγήσεις, συνεπώς δεν την υπερασπίζομαι», συμπληρώνει.
«Εγώ είμαι στο στάδιο της έρευνας. Αν καταλήξουμε κάπου, θα το ξανασκεφτώ, θα δω τι είναι και τι δεν είναι, και θα συζητήσω με την εντολέα μου αν θα συνεχίσει ή όχι η συνεργασία μας», καταλήγει.