Συνεχίζεται το θρίλερ με τα νεκρά παιδιά στην Αμαλιάδα, που ήρθε στην επικαιρότητα από την εκπομπή «Φως στο Τούνελ» με την Αγγελική Νικολούλη.
«Η Αστυνομία έκανε σε όλες τις περιπτώσεις των θανάτων δικογραφία. Στην περίπτωση του ’21, της φίλης της Ειρήνης που πέθανε το παιδί στα χέρια της, αυτό δεν είχε προκύψει τότε, τώρα βγαίνουν και το λένε κάποιοι», λέει στο MEGA ο επίτιμος πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης.
«Δεν έγιναν όλα σωστά. (…) Πρέπει να ψαχτούμε να δούμε τι γίνεται λάθος. Ο καθένας που κάνει ένα λειτούργημα πρέπει να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Όταν έχουμε έναν θάνατο ενός παιδιού και δεν ξέρουμε από τι πέθανε, όταν δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις, πάει να πει ότι κάτι δεν γίνεται σωστά. Θα πρέπει ο καθένας να κάνει καλά τη δουλειά του για να έχουμε συγκεκριμένα αποτελέσματα. (…) Ότι κάποιοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είναι δεδομένο, ότι υπάρχουν δημόσιοι υπάλληλοι που είναι ‘ωχαδερφιστές’ είναι δεδομένο», σημειώνει ο κ. Καλλιακμάνης.
«Η ιατροδικαστική έρευνα αργεί»
Για το θέμα μίλησε και ο πρόεδρος της ελληνικής ιατροδικαστικής εταιρείας, Γρηγόρης Λέων.
«Πάρα πολλές φορές η ιατροδικαστική έρευνα, δυστυχώς, αργεί. Όταν θέλουμε να κάνουμε μια πλήρη ιατροδικαστική διερεύνηση, και εδώ είναι σημαντικό ότι έχει γίνει τέτοια, δηλαδή έχουν ζητηθεί ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις, αυτές μας καθυστερούν πάρα πολύ».
Ο ίδιος μίλησε και για τον θύμο αδένα, ο οποίος αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση.
«Όταν υποφέρει από έλλειψη οξυγόνου κάνει αυτό το χαρακτηριστικό εύρημα το οποίο είναι παθολογοανατομικό και το οποίο είναι αυτός ο έναστρος ουρανός που λέμε».
Σύμφωνα με τον κ. Λέων:
«Αυτές τις ημέρες βλέπουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος βρισκόταν δίπλα στα μωρά έχει μιλήσει, έχει δώσει συνεντεύξεις που είναι πολύ σημαντικές και από ιατροδικαστικής απόψεως γιατί οι συνάδελφοί μου πλέον έχουν εικόνα πώς ήταν οι τελευταίες στιγμές του παιδιού. Η γυναίκα περιέγραψε αρκετές φορές μια έλλειψη οξυγόνου σε παραπάνω από δύο παιδιά, το οποίο είναι ένα σημαντικό στοιχείο που πρέπει να συγκριθεί με τα ευρήματα που έχουμε. (…) Αυτό που μας περιγράφει η κοπέλα δεν είναι αιφνίδιος καρδιακός θάνατος».
«Η πενυμονίτιδα είναι ένα εύρημα και δεν είναι αιτία (σ.σ. θανάτου). Είναι ένα εύρημα που βρίσκουμε σε διάφορες καταστάσεις», καταλήγει.