Καλεσμένος του Μιχάλη Κεφαλογιάννη είναι ο ηθοποιός Ραφαήλ Καρυωτάκης, ο οποίος μιλά αφενός για τη θέση που έχει η πρωτεΐνη στη διατροφή του και αφετέρου για τις υπερβολές που έχει κάνει στο παρελθόν.
Πόση πρωτεΐνη χρειάζεται πραγματικά ο οργανισμός μας και πότε μπορεί να έχουμε το αντίθετο αποτέλεσμα από αυτό που επιδιώκουμε;
Διαιτολόγοι εξηγούν στην εκπομπή, πως η κατανάλωσή της σε οποιαδήποτε μορφή – μέσω τροφών ή συμπληρωμάτων – είναι καλή, αρκεί να γίνεται σωστά και υπό προϋποθέσεις.
Αναφορικά με τις πληροφορίες που αντλεί από τα σόσιαλ μίντια το κομμάτι της διατροφής, ο ηθοποιός Ραφαήλ Καρυωτάκης ανέφερε: «ανάλογα το τι πληροφορία θα είναι θα εμπιστευθώ. Την διατροφή μου την άλλαξα όταν ξεκίνησα γυμναστήριο και έβαλα περισσότερο την πρωτεΐνη. Άκουγα συμπληρώματα και τέτοια από συγκεκριμένα μαγαζιά και πήγα και αγόρασα. Και τότε που ήμουν πιο μικρός, δεν έκανα ακρότητες. Διατροφικά μου άρεσε να τρώω την πρωτεΐνη παρά να πάρω συμπλήρωμα».
Η διαιτολόγος, Γεωργία Ζιώγου, μίλησε για την διατροφή.
Οι μικρές ηλικίες έχουν αυτό ότι τους ενδιαφέρει περισσότερο το χτίσιμο της μυϊκής μάζας. Οι συστάσεις για την μυϊκή μάζα, είναι από 0,8-1,2 γραμμάρια ανά κιλό σωματικού βάρους και αν κάποιος θέλει να χτίσει μυϊκή μάζα, από 1,6-2,6 γρ. πρωτεΐνης ανά κιλό. Καλό είναι να μοιράζουμε τα γραμμάρια πρωτεΐνης και να μην τα καταναλώνουμε σε ένα γεύμα. 30 γρ. κρέας έχουν 7 γρ. πρωτεΐνης ή αντίστοιχα 120 γρ. γιαούρτι έχουν 10 γρ. πρωτεΐνης., τα 300 γρ. από στήθος κοτόπουλου, είναι 70 γρ. πρωτεΐνης. Πρωτεΐνη παίρνουμε και από τα γαλακτοκομικά πχ cottage», είπε.
Πρωτεΐνη έχουν επίσης τα όσπρια, τα λαχανικά και τα σιτηρά ως έναν βαθμό.
Ο τρόπος ζωής μας και η διατροφή μας επηρεάζει το εάν θα έχουμε μυική μάζα μεγαλώνοντας.