Συνεχίστηκε, παρουσία του κατηγορούμενου, ηθοποιού Πέτρου Φιλιππίδη, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τις δυο απόπειρες βιασμού σε βάρος δυο γυναικών συναδέλφων του.
Ο ηθοποιός δικάζεται σε δεύτερο βαθμό για δύο απόπειρες βιασμού για τις οποίες πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί.
Η πρώτη καταγγέλλουσα, η 42χρονη σήμερα ηθοποιός που είχε καταγγείλει τον Πέτρο Φιλιππίδη ότι της επιτέθηκε και επιχείρησε να τη βιάσει το 2010 σε καμαρίνι θεάτρου στο κέντρο της Αθήνας, ξεκίνησε να καταθέτει πρώτη.
Κάποια σχόλια του εισαγγελέα προκάλεσαν την αντίδραση των συνηγόρων πολιτικής αγωγής. Συγκεκριμένα, οι ερωτήσεις του εισαγγελικού λειτουργού προκάλεσαν την αντίδραση της υποστήριξης της κατηγορίας, όταν ζήτησε από την καταγγέλλουσα να καθίσει δίπλα στον κατηγορούμενο για να κάνει αναπαράσταση πώς καθόταν την ώρα της επίθεσης εναντίον της.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας εντύπωση προκάλεσε το σχόλιο του εισαγγελέα της έδρας ο οποίος σε μια αποστροφή του με άστοχο τρόπο, όπως επισημάνθηκε και από παράγοντες της δικής, αναφέρθηκε στην υπόθεση Πελικό, λέγοντας ότι «στη Γαλλία έχουν 51 βιασμούς, εδώ έχουμε μια απόπειρα… μην τρελαθούμε κιόλας…».
Η στάση τους εισαγγελέα γεννά πολλά ερωτήματα.
Η Επίτιμη Αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος, Άννα Ζαΐρη, μίλησε στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα» για το τι επιτρέπεται ένας εισαγγελέας να κάνει και τι όχι.
«Ο εισαγγελέας και το δικαστήριο μπορεί να μην είναι ικανοποιημένοι με το αποδεικτικό υλικό και αν χρειαστεί να υποβάλλουν περισσότερες ερωτήσεις ακόμα και εάν αυτές σοκάρουν. Το ζήτημα της ‘αναπαράστασης’ είναι πολύ σπάνιο. Σε πολύ ιδιαιτέρες περιπτώσεις μπορεί να ζητηθεί. Ο εισαγγελέας μπορεί να ζητάει ιδιαίτερη θεμελίωση για αυτό που ακούει. Για την εξακρίβωση της αλήθειας επιτρέπεται κάθε μέσο το οποίο είναι μέσα στο πλαίσιο του νόμου. Τα σχόλια του εισαγγελέα και του δικαστηρίου απαγορεύονται από την ποινική δικονομία. Ειρωνικό σχόλιο, μορφασμός ή σύσπαση προσώπου απαγορεύονται ρητά από το δικαστήριο».