Συνεχίζονται οι έρευνες για τον αστυνομικό της Βουλής, ο οποίος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος κατηγορούμενος για τους βιασμούς των παιδιών του, αλλά και της συζύγου του η οποία έχει παραδεχτεί συμμετοχή στις πράξεις αυτές.
«Έχουμε δύο συζύγους οι οποίοι αυτήν την στιγμή ο καθένας χτίζει τη δική του υπερασπιστική γραμμή. Ο ένας είναι ήδη στη φυλακή κατηγορούμενος με τον μισό ποινικό κώδικα που αντιλαμβάνεται κανείς ότι τα ισόβια θα είναι η βασική ποινή και από εκεί επάνω θα πέσουν πολλά άλλα. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η μάνα των παιδιών η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των ανακριτικών διαδικασιών και η πιθανότητα να βρεθεί κατηγορούμενη είναι πάρα πολύ μεγάλη», σημειώνει η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάνδρου.
«Η μάνα έχει ομολογήσει τη συμμετοχή της σε αυτά τα εγκλήματα. Περιγράφει μάλιστα και τον φρικιαστικό τρόπο που μετείχε επί πάρα πολλά χρόνια. Αυτήν τη συμμετοχή την αποδίδει στον φόβο και την απειλή που υφίστατο από τον σύζυγό της. Αυτό είναι ένα άλλο κεφάλαιο που ασφαλώς θα αξιολογηθεί, αλλά η συμμετοχή της δεν αμφισβητείται, το λέει η ίδια».
«Μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα»
Την στιγμή που ερευνώνται τα πάντα και η δικαστική και αστυνομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη για την πολυετή κακοποίηση που έχουν βιώσει τα παιδιά της οικογένειας, οι έρευνες των Αρχών στρέφονται και στο «σκοτεινό διαδίκτυο» αλλά και τις ψηφιακές συσκευές του 45χρονου.
«Όταν μιλάμε για εγκληματικότητα η οποία συνδέεται με το διαδίκτυο, μας είναι πάρα πολύ εύκολο να τα ονοματίσουμε όλα dark web γιατί ο κόσμος δεν είναι γνώστης», λέει στο MEGA η Κέλλυ Ιωάννου, δρ. εγκληματολογίας.
«Εγώ με αυτά που ακούω, θεωρώ ότι μπορούν να βρεθούν σημάδια και ίχνη και πιο επιφανειακά. Δεν χρειάζεται κάποιος να είναι γνώστης του σκοτεινού διαδικτύου. Αυτήν την στιγμή υπάρχουν στον επιφανειακό ιστό, στο διαδίκτυο, ιστοσελίδες οι οποίες σε live μετάδοση μπορεί να παραγγέλνει ο καθένας όποια σεξουαλική πράξη ορέγεται και οι πρωταγωνιστές να συμμετέχουν σε αυτήν την πράξη κατά παραγγελία και με λεφτά».
Όπως λέει η ίδια:
«Ναι μεν η έρευνα μπορεί να στραφεί προς το ‘σκοτεινό διαδίκτυο’ αλλά μην πηγαίνουμε μόνο εκεί. Θεωρώ ότι δεν πρέπει να εστιάζουμε μόνο στη συγκεκριμένη οικογένεια. Ναι μεν η αφορμή είναι η συγκεκριμένη οικογένεια αλλά όλη η ζωή του συγκεκριμένου ανθρώπου κάτι δείχνει από πίσω. Δεν μπορεί κάποιος να μπει σε αυτήν τη διαδικασία μεμονωμένα. Μπορεί να υπάρχουν και άλλα άτομα».
«Τα παιδιά μιλάνε για την κάμερα»
Από την πλευρά του, ο επίτιμος πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, τονίζει:
«Τα παιδιά καταθέτουν και μιλάνε για την κάμερα που βρέθηκε με τον τρίποδα, ο οποίος, αυτός ο συγκεκριμένος άνθρωπος, κατέγραφε περιστατικά. (…) Αυτός ο άνθρωπος τα διαψεύδει όλα, λέει ότι είναι ψέματα, ότι δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα, ότι η γυναίκα μου είναι ψυχικά ασθενής. Όμως υπάρχουν, πέρα από την καταγγελία της γυναίκας, οι μαρτυρίες των παιδιών. Υπάρχει το περιστατικό με το παιδί που πήδηξε από το μπαλκόνι, υπάρχει η έκθεση, υπάρχει το γεγονός ότι καθοδήγησε το μεγάλο παιδί το λάπτοπ να το παραδώσει σε έναν συγγενή».