Αντιδράσεις προκαλεί η νέα επίθεση στην κυβέρνηση που εξαπέλυσε ο Αντώνης Σαμαράς από συνέδριο του «ΒΗΜΑΤΟΣ», αλλά και προσωπικά στον Γιώργο Γεραπετρίτη.
Η νέα ολομέτωπη επίθεση του Αντώνη Σαμαρά στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς στην εξωτερική πολιτική, αλλά και για την ιδεολογική ταυτότητα της Ν.Δ, από το βήμα του συνεδρίου του «ΒΗΜΑΤΟΣ» «Μεταπολίτευση 1974-2024: 50 χρόνια ελληνική εξωτερική πολιτική», προκαλεί αντιδράσεις.
Για τη διαγραφή του από τη ΝΔ είπε πως ήταν προαποφασισμένη γιατί – όπως ανέφερε – χαλάει τη σούπα μεταξύ άλλων της μετατροπής του κυβερνώντος κόμματος σε Ποτάμι
«Λίγο πια μοιάζει η ΝΔ με την παράταξη που ξέρουμε. Εγώ θα είμαι παρών και μάχιμος», δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός στο συνέδριο του «ΒΗΜΑΤΟΣ».
«Θα συνεχίσω να μη σχολιάζω αυτάς που λέει ο κ. Σαμαράς. Η ΝΔ πάντα επιζητούσε τις μέγιστες δυνατές διευρύνσεις επί τη βάση της ιδρυτικής της διακήρυξης με στόχο έναν και μοναδικό: Να βελτιώνει την καθημερινότητα των πολιτών», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.
Άλλες φωνές μιλούν για επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά στη ΝΔ.
«Κρατώ αυτό που είπε ότι είναι μάχιμος και παρών και θεωρώ ότι στα δύσκολα προσωπικότητες όπως ο Αντώνης Σαμαράς πρέπει να επιστρατεύονται», είπε ο βουλευτής ΝΔ Στέλιος Πέτσας.
Ο πρώην πρωθυπουργός εξαπέλυσε και νέα πυρά με σκληρή γλώσσα κατά του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Γεραπετρίτη.
«Είναι ο ίδιος ο υπουργός μας των Εξωτερικών που βγήκε και είπε ότι προκειμένου να εξασφαλίσει την «καλή γειτονία» και την ηρεμία με την Τουρκία, ας τον πουν και «μειοδότη». Δεν είναι δική μου κουβέντα. Την είπε ο υπουργός στέλνοντας το «μήνυμα» τόσο στην Τουρκία όσο και στην ελληνική κοινή γνώμη, μήνυμα που μόνο ανόητοι δεν μπορούν να καταλάβουν».
Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για πολιτική κατευνασμού, με τον υπουργό Εξωτερικών να του απαντά ότι δεν έχει υπάρξει και ούτε θα υπάρξει ποτέ καμία απολύτως υποχώρηση.
«Δεν θα κάνω σχόλιο προφανώς για τον κ. Σαμαρά. Ο κ. Σαμαράς έχει την ιστορική του διαδρομή και θα αξιολογηθεί και από τον ιστορικό του μέλλοντος», είπε ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Στο στόχαστρο του κ. Σαμαρά μπήκαν και οι κυβερνήσεις Ανδρέα Παπανδρέου και Κώστα Σημίτη για την εξωτερική πολιτική.
«Δεν είναι η πρώτη φορά που εσωτερικά ζητήματα της ΝΔ μεταφράζονται σε ζητήματα στην εξωτερική μας πολιτική, είναι οι λεγόμενες εσωτερικές κομματικές αντιφάσεις», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης.
«Ο κ. Σαμαράς, λυπάμαι για αυτό, ερμήνευσε όλη τη μεταπολίτευση μέσα από κομματικά και προσωπικά γυαλιά», σχολίασε η υπεύθυνη στρατηγικού σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.
Και ο Αλέξης Τσίπρας σχολίασε την κριτική του Αντώνη Σαμαρά για την εξωτερική πολιτική βάζοντας στο κάδρο και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Μένει να δούμε ποια θα είναι η στάση του Αντώνη Σαμαρά και στην ψήφιση του προϋπολογισμού την Κυριακή το βράδυ.