Στο γραφείο του διορισμένου ψυχίατρου εμπειρογνώμονα βρέθηκε σήμερα η 35χρονη αστυνομικός προκειμένου να αξιολογηθεί ψυχιατρικά από ειδική τριμελή επιτροπή ψυχιάτρων.
Εκτός από τον εμπειρογνώμονα του δημοσίου, παρόντες ήταν και δυο τεχνικοί σύμβουλοι, ένας από την πλευρά του 45χρονου αστυνομικού κι ένας από την πλευρά της 35χρονης.
Οι τρεις ειδικοί καλούνται να διαπιστώσουν την ψυχιατρική κατάσταση της 35χρονης και να απαντήσουν στους ισχυρισμούς του συζύγου της πως τα όσα των καταγγείλει είναι αποκυήματά της φαντασίας της, λόγω προβλημάτων υγείας και βαριάς φαρμακευτικής αγωγής
που λάμβανε.
Ο 45χρονος επιμένει ότι δεν έχει κακοποιήσει ποτέ σεξουαλικά τα παιδιά του και μιλώντας αποκλειστικά στο Live News ανέφερε:
«Πολλά από αυτά που ακούγονται για μένα είναι ψέματα. Δεν έχω κάνει ποτέ κακό στα παιδιά μου ούτε και στη γυναίκα μου. Η γυναίκα μου έχει νοσηλευτεί στο παρελθόν σε ψυχιατρείο τον προηγούμενο Φεβρουάριο και της είχαν γράψει πολύ βαριά φαρμακευτική αγωγή που αναγκάστηκε να τη σταματήσει όταν έμεινε έγκυος. Τότε άρχισαν όλα τα προβλήματα».
Η 35χρονη φέρεται να έχει αναφέρει στους αστυνομικούς ότι η αρρωστημένη και κακοποιητική συμπεριφορά του συζύγου την οδήγησε στο ψυχιατρείο με τους γιατρούς να της χορηγούν φαρμακευτική αγωγή καθώς διέγνωσαν συναισθηματική διαταραχή, σύμφωνα με τους
ισχυρισμούς της.
«Τον Φεβρουάριο του 2024 κι επειδή δεν άντεχα άλλο αυτή την αρρωστημένη κατάσταση πήγα μόνη μου στο νοσοκομείο και ζήτησα από μόνη μου να εισαχθώ. Παρέμεινα για ένα μήνα και οι γιατροί διέγνωσαν συναισθηματική διαταραχή συνεπεία της ενδοοικογενειακής βίας που είχα βιώσει. Στους γιατρούς δεν ανέφερα τα υπόλοιπα που συνέβαιναν για την σεξουαλική κακοποίηση, γιατί ντρεπόμουν και ντρέπομαι άπειρα για όσα με ανάγκαζε ο άντρας μου να κάνω. Τότε άρχισα τα αντικαταθλιπτικά, τα οποία σταμάτησα μόλις έμεινα πάλι έγκυος», έχει πει η ίδια η 35χρονη.
Αίτημα να ελεγχθεί αν πάσχει από «Σύνδρομο της Στοκχόλμης»
Η 35χρονη μητέρα, δια μέσου του δικηγόρου της, κατέθεσε αίτημα στον ανακριτή να ελεγχθεί αν πάσχει από κάποιο σύνδρομο, όπως το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» για να διαπιστωθεί αν αιτιολογείται ψυχιατρικά η συμπεριφορά της να την δέρνει και να την αναγκάζει και την ίδια, όπως ισχυρίζεται να κακοποιεί σεξουαλικά τα παιδιά της.
«Όσο περνούσε ο καιρός, τα πράγματα χειροτέρεψαν. Στην αρχή μου έδινε μπουνιές, χαστούκια και κλωτσιές. Μετά άρχισε και η βία στην σεξουαλική πράξη. Έχω σημάδια δίπλα στα φρύδια από τα χτυπήματα με το γκλομπ. Στην πλάτη και το στήθος καψίματα. Με έκαιγε
με αναπτήρα και γκαζάκι. Με κεριά. Πάντα του έλεγα ότι δεν θέλω, έκλαιγα απαρηγόρητη, αλλά εκείνος ισχυριζόταν ότι είμαι ανήθικη επειδή είχα σχέσεις πριν από εκείνον και ότι έπρεπε να περάσω από δοκιμασίες για να του αποδείξω ότι αξίζω να είμαι μαζί του. Όσο πόνο μου προκαλούσε, τόσο πιο δυνατή αγκαλιά μου έδινε μετά. Αυτή είναι η πραγματικότητα και πάντα γύρναγα πίσω», έχει περιγράψει η 35χρονη.
Ο ψυχίατρος Δημήτρης Στογιόγλου μιλώντας στο Live News εξήγησε πως συμπεριφέρεται ένας ασθενής όταν πάσχει από το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης».
«Είναι μία ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα μίας ομηρίας, κακοποίησης ή άλλης ακραίας κατάστασης στρες αναπτύσσει συναισθηματικό δεσμό με τον θύτη του. Ο δεσμός αυτός μπορεί να πάρει μορφή συμπάθειας, κατανόησης ή ακόμα και προστατευτικών συναισθημάτων προς τον θύτη του, παρά τη βία ή την απειλή που έχει δεχτεί το θύμα», είπε.
Σύμφωνα με μαρτυρία από το φιλικό περιβάλλον της 35χρονης, ο 45χρονος είχε τον απόλυτο έλεγχο στη ζωή της συζύγου του, ενΏ χαρακτήρισε τη σχέση τους αρρωστημένη.
«Η γυναίκα δεν έβγαινε έξω, καθόλου. Αυτή την κοπέλα, όταν την έχει πάρει από 18 χρονών στην ουσία την έπλασε. Μπήκε σε μία αρρωστημένη σχέση και μπορεί να ξεκίνησε έτσι να της τρέλανε το μυαλό, μισογύνης. Δεν πήγαινε πουθενά και όχι απλά δεν πήγαινε πουθενά, καθόταν, πως κάθεται ένας μπράβος με τα σταυρωμένα χέρια έξω από το μπαρ, αυτό το πράγμα αυτή η εικόνα έξω από το σπίτι του», ανέφερε μαρτυρία στο Live News.
Τα συμπεράσματα των τριών ψυχιάτρων που εξέτασαν της ψυχιατρική κατάσταση της 35χρονης αναμένεται να αποκαλύψουν κρίσιμα κομμάτια στο παζλ της υπόθεσης που για την ώρα μένουν κενά.