Σάλος έχει προκληθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τον διάλογο του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με άνθρωπο που έχασε τη μητέρα του σε νοσοκομείο του ΕΣΥ.
Στις 5 Δεκεμβρίου, ο Χρήστος Συρίμπεης κατήγγειλε πως η μητέρα του για δύο βράδια ήταν στον διάδρομο των επειγόντων στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο και σε μονάδα βραχείας νοσηλείας.
«Η κυρία Ειρήνη μπήκε σε δωμάτιο κλινικής πριν από λίγο. Ήταν στα επείγοντα απ’ την Δευτέρα το μεσημέρι. Το διέλυσαν το ΕΣΥ. Καθάρματα».
Ο υπουργός Υγείας απάντησε:
«Σε ποιο νοσοκομείο συνέβη αυτό; Θα διατάξω ΕΔΕ αμέσως, είναι απαράδεκτο εάν έχει συμβεί. Δεν πιστεύω να το βγάζετε από το μυαλό σας οπότε αναμένω τις λεπτομέρειες».
Η απάντηση του υπουργού προκάλεσε την αντίδραση και πολλών τρολ που επιτέθηκαν στον κ. Συρίμπεη. Μάλιστα, ο υπουργός επανήλθε στο θέμα προσπαθώντας να αμφισβητήσει την καταγγελία.
«Η βραχεία νοσηλεία στα επείγοντα στο Ρίο είναι κανονικός θάλαμος με κανονικά κρεβάτια, όχι φορεία, και συνήθως έχει σχεδόν 100% περιστατικά των παθολόγων. Γίνεται κανονικά επίσκεψη και νοσηλεία. Δεν διαφέρει δηλαδή καθόλου από έναν παθολογικό θάλαμο στον όροφο».
Δυστυχώς, η Ειρήνη Συρίμπεη κατέληξε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Τραγική ειρωνεία, ο αείμνηστος σύζυγός της, Σπύρος Συρίμπεης, ήταν ο άνθρωπος που έφτιαξε από το μηδέν την καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, την πρώτη καρδιολογική κλινική της πόλης.
Δεύτερο περιστατικό
Σε άλλο περιστατικό, μια μητέρα ανέβασε στο Χ ότι ο γιος της πρέπει να κάνει μια επέμβαση που στον ιδιωτικό τομέα κοστίζει 3.000 ευρώ ενώ στον δημόσιο θα έπρεπε να περιμένει τουλάχιστον 5 μήνες. Ο κ. Γεωργιάδης της απάντησε, λέγοντάς της να στείλει τα στοιχεία της και το θέμα της θα λυθεί.
Από εκείνη την στιγμή, όπως καταγγέλλει η γυναίκα, ξεκίνησε μια επίθεση των τρολς του διαδικτύου απέναντί της.
«Λες και εγώ ανέβασα όλο αυτό για να ζητήσω βοήθεια από τον υπουργό, για κάτι που το παιδί μου δικαιούται επειδή είναι Έλληνας πολίτης φορολογούμενος. Και ο κ. Γεωργιάδης θεώρησε σωστό να μεσολαβήσει, ότι εμείς ζητάμε ρουσφέτι. «Εντάξει, άμα είναι θα σε τακτοποιήσω εγώ», αδιαφορώντας ότι αυτό θα το διαβάσουν άλλοι πόσοι χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι είναι σε αναμονή.
»Και όταν εγώ του απάντησα ότι δεν το έγραψα για αυτό και καλύτερα να βάλω τα πόδια μου σε λίμνη με πιράνχας παρά να δεχτώ ρουσφέτι, μετά εξαπολύθηκε όλος ο στρατός των τρολ του και ακόμα και τώρα αντιμετωπίζω επίθεση, η οποία ψυχολογικά με έχει κλονίσει. Δεν μπορώ να ακούω ότι είμαι ψεύτρα, ότι είμαι απατεώνισσα, ότι είμαι ΣΥΡΙΖΑία, ότι δεν αγαπάω το παιδί μου. Θα έπρεπε επίσης κάποια στιγμή να ακούσουμε και μία συγγνώμη από κάποια στόματα και όχι μόνο να έχουμε ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να βγουν από πάνω, μας κουνάνε το δάχτυλο και μας τρομοκρατούν κιόλας».