Η ρομποτική ριζική προστατεκτομή για τον καρκίνο του προστάτη

O Χρήστος Κομνηνός, διευθυντής του κέντρου ρομποτικής και προηγμένης χειρουργικής ουρολογίας και ανδρολογίας Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, μίλησε στο Live News για τον καρκίνο της ουροδόχου κύστης.

Όπως ανέφερε, ο συγκεκριμένος καρκίνος «αλλάζει τη ζωή του ανθρώπου και θέλει εξειδικευμένη αντιμετώπιση από μία ομάδα γιατρών».

Σημαντικό, όπως επεσήμανε, δεν είναι μόνο να γίνει η αφαίρεση της ουροδόχου κύστης αλλά και να γίνει η εκτροπή των ούρων και πως θα έχει κανείς μια φυσιολογική ζωή μετά την επέμβαση.

Με την ρομποτική κυστεκτομή μέσα από τρυπούλες -κα όχι από μεγάλες τομές- αφαιρείται η ουροδόχος κύστη ανώδυνα.

«Ο ασθενής το αντιλαμβάνεται στο ελάχιστο και η νοσηλεία είναι μικρή», διευκρίνισε ο κ. Κομνηνός και τόνισε ότι σκοπός είναι να «προσφέρουμε σε κάθε ασθενή την ίαση εξασφαλίζοντας παράλληλα το βέλτιστο ποιοτικό αποτέλεσμα της ζωής του».

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο