Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί της Παρασκευής και μετά από 3 μέρες νοσηλείας στην ΜΕΘ του Ερυθρού Σταυρού ο θρύλος των γηπέδων, Μίμης Δομάζος.
Στο πένθος βυθίστηκε το ελληνικό ποδόσφαιρο και η οικογένεια του Παναθηναϊκού.
Σε ηλικία 83 ετών «έφυγε» από την ζωή ο Μίμης Δομάζος. Ο «Στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου ήταν γεννημένος ηγέτης.
Για πολλούς, ο καλύτερος Ελληνας ποδοσφαιριστής πρόσφερε στιγμές μαγείας για 21 χρόνια στα ελληνικά γήπεδα.
Ωστόσο, τον τελευταίο του αγώνα τον έχασε σκορπώντας θλίψη σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους.
Ο «Στρατηγός» υπέστη ανακοπή στην εντατική όπου νοσηλευόταν από την Τρίτη, ωστόσο αυτή την φορά οι γιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στην ζωή. Κατέληξε στις 10.20 το πρωί.
«Η οικογένεια του Παναθηναϊκού θρηνεί σήμερα την απώλεια του κορυφαίου των κορυφαίων, του Μίμη Δομάζου. Είναι μία ημέρα πένθους για τον σύλλογο. Ο εμβληματικός Στρατηγός του Παναθηναϊκού μας πέρασε στην αιωνιότητα», έγραψε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
Μία ολόκληρη ζωή στον Παναθηναϊκό. Έζησε στιγμές δόξας, έκανε φίλους, απέκτησε οικογένεια. Ο Μίμης «άφησε» και τον συμπαίκτη του και κολλητό Αντώνη Αντωνιάδη, μετά από έξι δεκαετίες.
Κορυφαία του στιγμή, η συμμετοχή του στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1971 στο Γουέμπλεϊ.
Ο αθλητικογράφος και προϊστάμενος του Αθλητικού Τμήματος του MEGA, Παναγιώτης Περπερίδης μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για την απώλεια του Μίμη Δομάζου.
«Είμαι από τους τυχερούς που είδα τον Μίμη Δομάζο στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του, ήμουν πάρα πολύ μικρός. Ήταν το 1984 κόντρα στην Μπόκα Τζούνιορς και το μοναδικό ματς που συνυπήρξαν ο Δομάζος με τον Βέλιμιρ Ζάετς – τον οποίο πήγε, είδε και έφερε στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο μεγαλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής κατά πολλούς, γνωστός για την κοφτή ντρίπλα του, για τις σέντρες του, τα ηγετικά του χαρακτηριστικά και τα γκολ του. ο ίδιος αναγνώριζε ως κορυφαίο όλων των εποχών τον Τάκη Λουκανίδη, άλλοι λένε για τον Μπέμπη», είπε αρχικά.
«Στην εποχή του ήταν ο ροκ σταρ του αθλητισμού. Ο γάμος με την Βίκυ Μοσχολιού ήταν ο γάμος της εποχής. Ήταν μία άλλη εποχή, ο Στρατηγός ήταν μία τεράστια προσωπικότητα. Έλεγε πάντα την άποψη του, και δυστυχώς κανείς εν ζωή δεν τον έβαλε στον «θρόνο» του, εκεί που άξιζε», συμπλήρωσε ο Παναγιώτης Περπερίδης.
Στην Λεωφόρο η σορός του «Στρατηγού» πριν το λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη
Η κηδεία του «Στρατηγού» θα πραγματοποιηθεί στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών το μεσημέρι της Δευτέρας (27/01, 15:00), ενώ η σορός του θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην Μητρόπολη από το πρωί (09:00) της ίδιας ημέρας.
Προτού όμως φτάσει στο παρεκκλήσι η σορός του Μίμη Δομάζου, θα γίνει μια στάση έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου, όπου ο «Στρατηγός» μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής.
Από τα μεγάφωνα του γηπέδου θα ακουστεί ο ύμνος του Παναθηναϊκού και στα μάτριξ θα βρίσκεται η φωτογραφία του αείμνηστου Μίμη Δομάζου.
Ποιος ήταν ο Μίμης Δομάζος
Ο Δομάζος ήταν από τους κορυφαίους ποδοσφαιριστές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, αγωνιζόμενος από το 1959 μέχρι το 1978 στον Παναθηναϊκό.
Ο Μίμης Δομάζος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου του 1942 στην Αθήνα. Άρχισε να παίζει μπάλα σε ηλικία 12 ετών στις αλάνες των Αμπελοκήπων και στην Άμυνα Αμπελοκήπων.
Στα 17 του έτη, τον ανακάλυψαν από τον Παναθηναϊκό. Έφυγε από την Άμυνα Αμπελοκήπων για το τριφύλλι με αντάλλαγμα μία… πορτοκαλάδα για τον ίδιο, και μία εμφάνιση για την ομάδα της Άμυνας.
Από το γήπεδο της Λεωφόρου ξεκίνησε η ένδοξη πορεία του στην κορυφή. Έγινε σύνθημα στα χείλη των οπαδών και το ανταπέδωσε κατακτώντας εννέα πρωταθλήματα, τρία κύπελλα και φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για 15 χρόνια. Έτσι απέκτησε και το προσωνύμιο «Στρατηγός».
Ταυτίστηκε όσο κανείς άλλος με την ένδοξη πορεία στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ, όταν ο Παναθηναϊκός έριξε νοκ άουτ κορυφαίες ομάδες και έχασε μόνο από τον Άγιαξ.
Σε εκείνη την πορεία, ο προπονητής της Σλόβαν είπε ότι είναι καλύτερος από τον Πελέ. Για τον Δομάζο η λέξη ήττα δεν υπήρχε στο λεξιλόγιο. Κι όταν έχανε δεν έβγαινε από το σπίτι.
Την διετία 1978-1980 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα και αμέσως μετά επέστρεψε στους «πράσινους» ώστε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, αφού πρώτα είχε καταγράψει 536 συμμετοχές στο ελληνικό πρωτάθλημα.
Το ντεμπούτο του με Εθνική Ελλάδος το έκανε τον Δεκέμβρη του 1959 στο Γήπεδο της Λεωφόρου, εναντίον της Δανίας και κατέγραψε συνολικά 50 συμμετοχές με τα «γαλανόλευκα».
Το συγκινητικό αντίο από τις τρεις κόρες του
«Έφυγες γρήγορα από κοντά μας. Ήσουν τόσο γρήγορος και ανυπόμονος όπως και μέσα στα γήπεδα, όπως έλεγες ότι η ζωή σου ήταν το ποδόσφαιρο. Μόνο που εμείς σε θέλαμε και άλλο κοντά μας. Δεν πειράζει. Καλό δρόμο εκεί ψηλά και καλή αντάμωση με τη μαμά. Αντίο αγαπημένε μας μπαμπά”, έγραψαν στην ανάρτησή τους στα social media οι κόρες του αείμνηστου Δομάζου.