Η διαδικτυακή απιστία μπορεί να είναι συναισθηματική αλλά και σεξουαλική μέσω διαδικτυακού σεξ και μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί το ίδιο επιζήμια για τη σχέση όσο και η απιστία με την «κλασική» έννοια.
Οι διαδικτυακές γνωριμίες μέσω εφαρμογών κερδίζουν όλο και περισσότερη δημοτικότητα δεδομένου της εύκολης πρόσβασης και περισσότερων επιλογών σε πιθανούς συντρόφους που προσφέρουν.
Έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως όλο και περισσότεροι δεσμευμένοι χρησιμοποιούν τις εφαρμογές γνωριμιών. Έρευνες διεθνώς δείχνουν πως το 18-25% των χρηστών εφαρμογών γνωριμιών είναι σε σοβαρή σχέση ή παντρεμένοι.
Ο Κωνσταντίνος Μαγκλάρας μίλησε στο «Όλα για την Ζωή μας Vita» για την διαδικτυακή απιστία.
«Οι ελεύθερες σχέσεις χωρίς σόσιαλ μίντια είναι σαν να θες να φτιάξεις ένα φαγητό μόνος σου. Θα πάρεις τις πρώτες ύλες, θα φτιάξεις ένα φαγητό, θα κριθείς γι΄αυτό και θα δεις πως θα βελτιωθείς στην συνέχεια. Στα σόσιαλ μίντια «παραγγέλνεις» ένα φαγητό, το οποίο το έχει φτιάξει κάποιος άλλος, το «τρως» και αμέσως το κρίνεις. Μπορεί το περίβλημα να είναι καλό αλλά να μην έχει φτιαχθεί με καλές πρώτες ύλες», ανέφερε.
Η ψυχολόγος Γεωργία Χριστίνα Κανελλοπούλου, μίλησε για το θέμα.
«Η διαδικτυακή απιστία είναι πιο συχνή απιστία πλέον. Έχει να κάνει με την συναισθηματική απιστία και όχι με την σεξουαλική έννοια. Τα άτομα που θα προβούν στην απιστία στο διαδίκτυο, δεν ενδιαφέρονται για το σεξ αλλά για την επιβεβαίωση. Θα επιδιώξουν να μην βρεθούν, αυτό που επικρατεί είναι η μυστικότητα. Αυτό είναι το κακό της υπόθεσης. Το ζευγάρι θα «ορίσει» τους κανόνες της σχέσης», τόνισε.
«Υπάρχει το micro cheating – η «μικροαπάτη» δηλαδή να μιλάμε με κάποιον αλλά όχι σεξουαλικά και αυτό να το αποκρύψουμε από τον σύντροφό μας. αυτό κάνει κακό στην σχέση γιατί μας παίρνει την ενέργεια από την σχέση», συμπλήρωσε.