Την Τετάρτη θα επικρατήσει συννεφιά στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, πλην των ανατολικών τμημάτων όπου τα διαστήματα με ήλιο θα είναι μεγάλα.
Μόνο στο βόρειο Αιγαίο θα πυκνώσουν πρόσκαιρα οι νεφώσεις και θα ψιχαλίσει λίγο τοπικά, γενικά όμως ο καιρός θα είναι μουντός, με ασθενείς τοπικές βροχές. Περισσότερες και λίγο πιο δυνατές προβλέπονται στα νησιά του Ιονίου όπου θα εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες.
Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βουνά όλης της ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης, ενώ παγετός προβλέπεται το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά.
Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε παρόμοια χαμηλά επίπεδα για την εποχή. Θα φτάσει το μεσημέρι έως 9 – 10 βαθμούς στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και έως 12 στη δυτική Ελλάδα. Η παγωνιά θα διατηρηθεί και στο Αιγαίο, με τις μέγιστες τιμές από 8 στα βόρεια, έως 13 – 14 στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί 5 – 7 μποφόρ και στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 – 6, και μόνο στα Δωδεκάνησα έως 7 μποφόρ, όπου μέχρι το βράδυ σταδιακά θα υποχωρήσουν.
Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις κατά διαστήματα μέσα στην ημέρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 – 10 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 – 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Κατά περιόδους αυξημένες θα είναι οι νεφώσεις και στη Θεσσαλονίκη κατά τη διάρκεια της ημέρας, με μικρά διαστήματα με ήλιο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 – 9 βαθμούς, νοτιοανατολικοί οι άνεμοι στον Θερμαϊκό 2 – 4 μποφόρ.