Μοιάζει με ταινία θρίλερ κι όμως είναι αληθινό περιστατικό που συνέβη στη Σύμη.
Ένα κορίτσι μόλις 13 ετών αποπειράθηκε με την καθοδήγηση όπως λέει του 15χρονου αγοριού της να δολοφονήσουν τη μητέρα της με ποντικοφάρμακο.
Το χρονικό
Της έβαλαν ποντικοφάρμακο στο τσάι και το γλυκό, με σκοπό να την αποτελειώσουν.
Την απόπειρα αντιλήφθηκε εγκαίρως η 48χρονη γυναίκα, η οποία είχε διαβάσει διαδικτυακές συνομιλίες των δύο παιδιών, όταν εντόπισε αλλαγή στη συμπεριφορά της κόρης της.
Η μητέρα εντόπισε τα μηνύματα της κόρης της με τον 15χρονο από το τάμπλετ της.
Σύμφωνα με τον Σταύρο Μπαλάσκα, μιλάμε για προμελετημένη δολοφονία και με στάδια της απόπειρας. Είχε ρίξει ποντικοφάρμακο απλά έτυχε και δεν το ήπιε η μαμά στο τσάι της και στο γλυκό. Υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ιδιαίτερα για τον 15χρονο ο οποίος χειραγωγούσε και πίεζε την μικρή πάρα πολύ και της είχε δώσει και μαχαίρι».
Ο ποινικολόγος Βασίλης Χειρδάρης υπογράμμισε πως, «οποίος έχει συμπληρώσει τα 15 χρόνια υπάρχει δυνατότητα προσωρινής κράτησης και να μπει σε σωφρονιστικό ίδρυμα. Η 13χρονη έχει ευθύνη σωφρονιστική. Θα βάλουν κάποια σωφρονιστικά μέτρα. το άλλο το παιδί μπορεί να μπει και σε σωφρονιστικό κατάστημα για ανήλικους. Η παρουσία του εκεί θα τον κάνει χειρότερο. Έχει ευθύνη και ο γονιός».
Οι διάλογοι – «φωτιά»
15χρονος: Τελείωσες;
13χρονη: Όχι, δεν μπορώ να το κάνω.
15χρονος: Σήμερα το βράδυ πρέπει να τελειώνεις με τη μητέρα σου, γιατί δεν μπορώ άλλο. Θέλω να μείνουμε μαζί.
13χρονη: Εγώ τέτοια ευθύνη δεν μπορώ να την πάρω.
Πατέρας 13χρονης: «Της έδινε ηρεμιστικά – Της είπε αν δε καταφέρει να μας δηλητηριάσει, να μας σφαγιάσει»
Ο πατέρας της ανήλικης μίλησε στο Χαμογέλα και Πάλι.
«Το παιδί παρασύρθηκε από έναν αλήτη που είχε δημιουργήσει σχέση και την πίεζε να το κάνει αυτό, αλλά δεν έγινε, γιατί το παρακολουθούσαμε και εμείς και την τελευταία στιγμή το μετάνιωσε και μας το είπε. Μας το αποκάλυψε το παιδί και γι΄αυτό πήγαμε στην αστυνομία και το καταγγείλαμε το περιστατικό. Την πίεσε να πει ότι ήταν με την θέλησή της» είπε αρχικά.
Και συνέχισε: «Έλεγε στο παιδί να δηλητηριάσει την μητέρα της και σε περίπτωση που δεν έπιανε το δηλητήριο, την είχε οπλίσει με ένα μαχαίρι από την κουζίνα του σπιτιού του για να την σφαγιάσει. Και μετά την άλλη μέρα, εμένα. Υπάρχουν μηνύματα τα έχω καταθέσει στην εισαγγελία Ρόδου. Επειδή αυτός από ότι φαντάζομαι εγώ, πρέπει να παίρνει κάποια ηρεμιστικά, της είχε δώσει, μας το είπε εμάς και την είχε στείλει «σε άλλη γη σε άλλα μέρη». Την εξουσίαζε, είχε αλλάξει ο χαρακτήρας της. την κλείσαμε στο σπίτι σε κατ’οίκον περιορισμό μια μέρα, συνήλθε ο οργανισμός της και μας τα αποκάλυψε όλα, ότι δεν ήταν με την θέλησή της αυτά».
«Παρόλα αυτά το είχε μετανιώσει, το είχε πει στην γυναίκα μου προχθές και αποφασίσαμε ενώ το παρακολουθούσαμε και εμείς από το κινητό και από τα μηνύματα, και τα δώσαμε την αστυνομία, μήπως τον μαζέψουν τον τύπο αυτόν. Προχθές ήταν στο σπίτι μας αυτός, για τον συγκεκριμένο σκοπό. Εκείνη την μέρα έλειπα στη Ρόδο και βρήκε ο μάγκας χρόνο και πήγε στο σπίτι. Είχε βάλει το δηλητήριο μέσα σε ένα τσάι. Έχουμε πάθει σοκ. Το παιδί το δικό μου θα το προστατεύσουμε, τώρα για το άλλο παιδί, οι γονείς του. είχε το θράσος να με πάρει χθες το μεσημέρι αυτός και να με φοβίσει κιόλας. Είναι καλή η οικογένειά του, απλά δεν τους «βγήκε» το παιδί», τόνισε κλείνοντας ο πατέρα της ανήλικης.