Ένα πολυδαίδαλο κύκλωμα μαστροπείας και trafficking εξάρθρωσε η αστυνομία. Το κύκλωμα ήλεγχε δεκάδες οίκους ανοχής, εκμεταλλεύονταν γυναίκες τις οποίες κρατούσαν παρά τη θέληση τους.
Ο ρόλος της 73χρονης
Σημαντικό ρόλο έπαιζε μία 73χρονη, γνωστή και ως “Μαρίνα” η οποία είναι έγκλειστη στις φυλακές, και παρά το γεγονός αυτό δρούσε μαζί με την κόρη της και λειτουργούσαν αυτό το κύκλωμα το οποίο εκμεταλλευόταν γυναίκες από την Λατινική Αμερική.
Τους έταζε πως θα είναι ένας εργασιακός παράδεισος για εκείνες όμως αφού τους έπαιρνε όλα τα έγγραφα, στην συνέχεια τις ανάγκαζε να εκδίδονται σε πάρα πολλούς οίκους στο κέντρο της Αθήνας.
9 συλλήψεις από το ελληνικό FBI
Για την υπόθεση πραγματοποιήθηκαν 9 συλλήψεις και όλοι τους οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.
Σύμφωνα με την δικογραφία, «εγκέφαλος» του κυκλώματος θεωρείται η 73χρονη έγκλειστη, «δεξί χέρι» της ήταν η κόρη της. Το κύκλωμα φαίνεται να βοηθούσαν ένας Κολομβιανός και ένας Βούλγαρος, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.