Η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι ολοκληρώθηκε.
Με στόχο να μην μείνει η Ευρώπη στο περιθώριο των εξελίξεων, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ανέλαβε πρωτοβουλία, ζητώντας να υπάρξει ισχυρή απάντηση στην προσπάθεια του Τραμπ να αφήσει τη Γηραιά Ήπειρο εκτός των συνομιλιών για τη λήξη του πολέμου στην Ουκρανία.
Έτσι, ο Γάλλος πρόεδρος υποδέχτηκε σήμερα τους ηγέτες της Γερμανίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας, της Πολωνίας, της Ισπανίας, της Ολλανδίας, της Δανίας, με σκοπό να παρουσιάσουν αξιόπιστες εγγυήσεις ασφαλείας στην Ουκρανία.
Η συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών στο Παρίσι ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας.
Ο Όλαφ Σολτς δήλωσε μετά τη συνάντηση πως κανένας δεν μπορεί να επιβάλει όρους στην Ουκρανία και θα πρέπει να συνεχίζει να στηρίζεται από την Ευρώπη.
Ένα από τα θέματα που απασχόλησαν είναι το να στείλουν ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία. Πηγή της Κομισιόν ανέφερε πως αυτή η συζήτηση είναι πολύ πρώιμη καθώς οι Ευρωπαίοι αναμένεται να ζητήσουν από τους Αμερικανούς εγγυήσεις για την ασφάλεια του στρατού που θα στείλουν, αν στείλουν.
Το ερώτημα που υπάρχει είναι τί θα συμβεί εάν η Ρωσία χτυπήσει αυτά τα στρατεύματα.
Επικοινωνία Τραμπ – Μακρόν λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι
Την ίδια ώρα, πληροφορίες έκαναν λόγο για τηλεφωνική επικοινωνία του Ντόναλντ Τραμπ και του Εμανουέλ Μακρόν λίγο πριν τη Σύνοδο Κορυφής στο Παρίσι.
Μέχρι στιγμής ο Λευκός Οίκος δεν έχει επιβεβαιώσει ή διαψεύσει την επικοινωνία.
Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα και στη Σαουδική Αραβία, όπου Αμερικανοί και Ρώσοι αξιωματούχοι θα διεξάγουν αύριο συνομιλίες.
Αυτό που αναμένεται να συζητηθεί πέρα από ειρηνευτική λύση στην Ουκρανία, είναι η ευρύτερη αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Ουάσιγκτον – Μόσχας με σκοπό να προετοιμαστεί το έδαφος για τη συνάντηση Τραμπ –Πούτιν.