Σοκ έχουν προκαλέσει στο πανελλήνιο οι αποκαλύψεις του οικογενειακού θρίλερ στη Σύμη, όπου μια 13χρονη προσπάθησε να δηλητηριάσει τη μητέρα της, σε συνεννόηση με τον 15χρονο φίλο της.
Σύμφωνα με όσα έχει καταγγείλει η μητέρα της 13χρονης, ο 15χρονος φέρεται να πίεζε την κόρη της να την δηλητηριάσει επειδή αντιδρούσε στη σχέση τους. Όλα όπως φαίνεται ξεκίνησαν όταν η ανήλικη άρχιζε να αλλάζει συμπεριφορά και απομονώθηκε.
Προς έκπληξή της όμως η γυναίκα και παρά τις προσπάθειες που έκανε ώστε να έρθει ξανά κοντά στην ανήλικη κόρη της διαπίστωσε, και αφού διάβασε μηνύματα της 13χρονης κόρης της με τον 15χρονο φίλο της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πως οι δυο τους σκόπευαν να τη δηλητηριάσουν, ενώ, σε περίπτωση που το σχέδιό τους δεν είχε επιτυχία, θα της επιτίθονταν με μαχαίρι.
Σύμφωνα με πληροφορίες του LIVE NEWS μάλιστα, τα δύο παιδιά είχαν υπογράψει ένα συμφωνητικό στο οποίο αναφέρουν όλες τις συνθήκες κάτω από την οποίες θα σκότωναν τη μητέρα του κοριτσιού.
Από την πλευρά του 15χρονου υποστηρίζεται πως το συμφωνητικό έχει γραφτεί από την 13χρονη(έχει τον γραφικό της χαρακτήρα) και το έχουν υπογράψει και οι δύο.
Η παραβατική συμπεριφορά του 15χρονου
Την ίδια ώρα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο 15χρονος είχε επιθετική συμπεριφορά εδώ και χρόνια.
Σύμφωνα μάλιστα, με το σχολικού του περιβάλλον, το παιδί είχε εξεταστεί από ψυχολόγο και διαπιστώθηκε πως χρειαζόταν φαρμακευτική αγωγή.
«Ο 15χρονος είναι ένα παιδί γνωστό στο νησί, γιατί έχει παραβατική συμπεριφορά. Στο σχολείο πείραζε και χτυπούσε άλλα παιδιά και ασκούσε bullying. Εκτός σχολείου ενοχλούσε ξένους τουρίστες, μιλούσε άσχημα, πήγαινε σε σπίτια ηλικιωμένων και πετούσε πέτρες. Έχει διάγνωση από την ΚΕΔΑΣΥ ότι πρέπει να πάει σε ειδικό σχολείο, αλλά επειδή δεν υπάρχει ειδικό σχολείο στο νησί, οι γονείς παρακάλεσαν να βρεθεί λύση για να μην χρειαστεί να φύγει από το νησί κι έτσι του έστειλαν καθηγητή για παράλληλη στήριξη, έως σήμερα».
«Επειδή όμως συνεχίστηκε η προβληματική συμπεριφορά, πέρσι με απόφαση του σχολείου, ήρθε σύμβουλος ειδικής αγωγής, η οποία απαίτησε να πάνε το παιδί σε ψυχίατρο, εναλλακτικά θα επικοινωνούσε με εισαγγελέα. Πράγματι το πήγαν, και έφεραν διάγνωση ότι το παιδί είχε ψυχιατρικής φύσεως θέματα και πρέπει να πάρει αγωγή».
Στο LIVE NEWS ο δικηγόρος του 15χρονου
Ο Δημήτρης Γεωργακόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 15χρονου, μίλησε στο LIVE NEWS λέγοντας πως ακόμα δεν έχουν ενημερωθεί για το ιδιωτικό συμφωνητικό που φέρεται να έχουν υπογράψεις τα δύο ανήλικα παιδιά.
«Δεν υπάρχει κανένα τέτοιο έγγραφο στα χέρια μας. Αν υπάρχει και προσκομιστεί φυσικά θα το κρίνουμε. Το πρωτεύον πρόβλημα είναι οι διάλογοι, όπου σύμφωνα με τις πληροφορίες μου ήταν πρώτα στο μυαλό της 13χρομνης, καθώς είναι προβληματικό και χρίζουν και οι 2 υποστήριξη. Ο 15χρονος προσπαθεί να την συγκρατήσει, όχι απλά δεν την καθοδήγηση. Οι πρωτοβουλίες που έχει στο μυαλό της δεν θα έπρεπε να υπάρχουν σε ένα 13χρονο μυαλό».