Από το σπίτι που έμενε με τους γονείς του και βγήκε για μια βόλτα όπως τους είπε στις 30 του περασμένου Δεκέμβρη, στις όχθες του Πηνειού, που καταγράφηκαν κινήσεις του και από εκεί ένα πέπλο μυστηρίου με τη σορό του να εντοπίζεται χιλιόμετρα μακριά, σε μια διαδρομή γεμάτη δύσβατα μονοπάτια και χωματόδρομους, που καταγράφει η κάμερα του Live News.
Ο δημοσιογράφος του Live News, Κυριάκος Μαντούβαλος προσπαθεί να συνθέσει τα κομμάτια στο παζλ της δραματικής υπόθεσης που έχει συνταράξει ολόκληρη τη χώρα. Ακολουθεί τα πρώτα βήματα του 39χρονου Βασίλη Καλογήρου και περπατάει σε σημεία και περιοχές που οδηγούν στον λόφο του Τυρνάβου.
Οι κάτοικοι της περιοχής παραμένουν ανάστατοι μετά τον εντοπισμό της σορού του Βασίλη Καλογήρου. Περιμένουν και εκείνοι να μάθουν τις συνθήκες της τραγωδίας. Αν ο 39χρονος αυτοκτόνησε, αν ο θάνατός του αποδίδεται σε παθολογικά αίτια, αν υπήρξε στο σημείο δυστύχημα ή αν ο γιος της εισαγγελέως έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας.
Ο δρόμος προς το χωριό Πλατανούλια
Σε κάθε περίπτωση, όλα είχαν ξεκινήσει στις 30 του περασμένου Δεκέμβρη.
Πεντακόσια μέτρα μακριά από το σπίτι που έμενε ο Βασίλης Καλογήρου καταγράφηκαν κινήσεις του. Ήταν η περιοχή που επικεντρώθηκαν οι πρώτες έρευνες. Για να έφτασε στο λόφο του Τυρνάβου, όπου τελικά εντοπίστηκε η σορός του, ο Βασίλης Καλογήρου θεωρείται βέβαιο πως πέρασε από ακόμα ένα μονοπάτι.
Ο δρόμος οδηγεί προς το χωριό Πλατανούλια. Κανείς μέχρι σήμερα δεν ανέφερε ότι είδε ή συνάντησε τον Βασίλη Καλογήρου τη μέρα της εξαφάνισής του. Αν ο Βασίλης Καλογήρου περπάτησε μόνος για να ανέβει στον λόφο του Τυρνάβου, το πιθανότερο είναι να πέρασε έξω από την εκκλησία του χωριού Πλατανούλια, αλλά και έξω από το καφενείο.
Κανείς δεν θυμάται να είδε τον Βασίλη Καλογήρου το κρίσιμο διάστημα μετά την απομάκρυνση από το σπίτι του. Κανείς δεν θυμάται ύποπτες κινήσεις στην περιοχή ούτε τη νύχτα της εξαφάνισής ούτε τις επόμενες μέρες.
Για να φτάσει στο λόφο που εντοπίστηκε η σορός του, μετά το χωριό Πλατανούλια, ο Βασίλης Καλογήρου διέσχισε και ένα χωματόδρομο.
Το σπίτι του 39χρονου ψυχολόγου από το σημείο που εντοπίστηκε η σορός του απέχει συνολικά 19 χιλιόμετρα. Έκανε αυτή τη διαδρομή ο Βασίλης Καλογήρου; Περπάτησε τόση απόσταση για να φτάσει σε έναν απομακρυσμένο λόφο; Τι λόγους είχε να κάνει κάτι τέτοιο εκείνο το απόγευμα που έφυγε από το διαμέρισμα που έμενε;
Οι δικοί του άνθρωποι περιμένουν να χυθεί άπλετο φως και να μάθουν την αλήθεια. Όπως έχουν επαναλάβει στο Live News στενοί συγγενείς του 39χρονου, ο Βασίλης δεν είχε κανένα λόγο να κάνει κακό στον εαυτό του.
Kαλλιακμάνης: «Αν ακολούθησε ο Βασίλης αυτή τη διαδρομή είναι δύσκολη και μεγάλη»
Ο Γιώργος Καλλιακμάνης, επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν/Α Αττικής σχολίασε για την διαδρομή που φαίνεται να ακολουθήσε ο Βασίλης Καλογήρου ότι είναι μεγάλη και δύσκολη.
Παράλληλα, ο κ. Καλλιακμάνης είπε για τις συνθήκες θανάτου του 39χρονου ότι άκουσε την εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ να λέει ότι στο σημείο που βρέθηκε το πτώμα δεν υπήρχαν ίχνη εγκληματικής ενέργειας. Όμως, όπως επεσήμανε ο Γιώργος Καλλιακμάνης, δεν υπήρχαν και ίχνη αυτοκτονίας στο συγκεκριμένο σημείο.
«Αυτή η υπόθεση είναι μυστήριο, που μεγαλώνει με τα νέα δεδομένα», σχολίασε καταληκτικά.