Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 47χρονος ο οποίος σκότωσε τα ξημερώματα της Τετάρτης 44χρονη ασθενή με κομμάτι από σπασμένο καθρέφτη, μέσα σε δωμάτιο του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου στο Δαφνί, όπου νοσηλευόταν και ο ίδιος.
Το πρωί της Παρασκευής ο άνδρας οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα για να του ασκηθεί ποινική δίωξη και έχει διαταχθεί ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να επιστρέψει σε ψυχιατρική κλινική.
Ο 47χρονος εντοπίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης να κινείται στην λεωφόρο Αθηνών, στην περιοχή του Χαϊδαρίου, κοντά στον οικισμό της Αφαίας στο ρεύμα προς Σκαραμαγκά.
Αστυνομικοί ανέφεραν πως ο άνδρας ήταν σε κατάσταση αμόκ όταν και κατάφεραν να του περάσουν χειροπέδες.
Ο δράστης κρατήθηκε στην Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, υπό τη συνεχή φύλαξη δύο αστυνομικών και με εντολή του εισαγγελέα οδηγείται ενώπιόν του, προκειμένου να του ασκήσει ποινική δίωξη και να διατάξει ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη για να οδηγηθεί εκ νέου στο ψυχιατρείο.
Υπενθυμίζεται ότι ο 47χρονος, ο οποίος πάσχει από σοβαρή ψυχιατρική νόσο, είχε μεταφερθεί στο Δαφνί ύστερα από την άγρια δολοφονία που είχε προβεί, με στυλό και ξύλινο κουτάλι, μιας άλλης γυναίκας ασθενούς στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο της Κέρκυρας, πριν από περίπου ενάμιση χρόνο.
Ωστόσο, παρά την κατάστασή του βγήκε από τον θάλαμο όπου νοσηλευόταν και πήγε στον θάλαμο της άτυχης 44χρονης, όπου την έσφαξε με τον σπασμένο καθρέφτη, ενώ τραυματίστηκε και ίδιος από τα γυαλιά.