Πρωτοφανείς εικόνες καταγράφηκαν σε περιοχή του Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ, όπου λόγω μεγάλης διαρροής πλημμύρισαν δρόμοι, οι οποίοι στη συνέχεια πάγωσαν εξαιτίας του πολικού ψύχους.
Λόγω της διαρροής κεντρικού αγωγού ύδρευσης, πολλοί κάτοικοι χρειάστηκε να μεταφερθούν σε ξενοδοχεία αφού τα σπίτια τους πλημμύρισαν και έμειναν χωρίς θέρμανση.
Η βλάβη στον αγωγό, ηλικίας σχεδόν ενός αιώνα, προκάλεσε εκτεταμένες πλημμύρες και παρέλυσε βασικές υποδομές της πόλης. Την στιγμή του συμβάντος, οι θερμοκρασίες ήταν αρκετά κάτω από το μηδέν, με αποτέλεσμα τα νερά της πλημμύρας να παγώσουν και να μετατρέψουν τους δρόμους σε ένα απέραντο παγοδρόμιο.
Δύο νεκρά παιδιά από το κρύο
Τραγική διάσταση στην κατάσταση έδωσε ο θάνατος δύο παιδιών που φέρονται να έχασαν τη ζωή τους από το κρύο, καθώς διέμεναν με την οικογένειά τους, που ήταν άστεγη, σε ένα βαν.