Με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην επικείμενη κατάθεση της Σοφίας Αποστολάκη αναφορικά με τα αίτια του θανάτου του γιου της Βασίλη Καλογήρου, οι δημόσιες καταγγελίες της βαραίνουν σαν σκιά έναν από τους πλέον μυστηριώδεις θανάτους των τελευταίων δεκαετιών.
Πέντε μέρες μετά την εύρεση της σωρού του Βασίλη Καλογήρου, οι συγγενείς του υποστηρίζουν την αρχική τους πεποίθηση: ο θάνατος του Βασίλη Καλογήρου είναι προϊόν εγκληματικής ενέργειας.
«Η οικογένεια πιστεύει ότι τον στραγγάλισαν. Όταν βγουν οι τοξικολογικές θα φανούν όλα. Μπορεί σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα να μην βρέθηκε ξένο DNA πάνω στον Βασίλη, αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτοί που το έκαναν, δεν είναι χαζοί», ανέφερε θεία του Βασίλη Καλογήρου.
Το περιβάλλον του 39χρονου υπογράμμισε: «Καλά κάνει η οικογένεια και επιμένει ότι το παιδί δεν περπάτησε μόνο του αυτή την απόσταση. Για να επιμένει η οικογένεια κάτι θα ξέρει. Όποιος λέει ότι έκανε 18 χλμ είναι παράλογος. Δεν είναι φυσιολογικό να περπατάει κανείς σε τέτοιο μέρος, δεν ήταν κανένας ορειβάτης ο Βασίλης. Το παιδί δεν είναι κανένα παθολογικό πρόβλημα. Όσο για την αυτοκτονία, δεν υπάρχει περίπτωση».
Από την πρώτη στιγμή, οι αναφορές τους έδειξαν πως πιστεύουν ότι ο Βασίλη δολοφονήθηκε.
«Εσείς που με πετάξατε στα βουνά με τα άγρια ζώα καθώς και το κακόψυχο αφεντικό σας, άραγε τί τέλος θα έχετε;», γράφει η μητέρα του 39χρονου, Σοφία Αποστολάκη, σε ανάρτησή της.
Ο Γιώργος Αποστολάκης, θείος του Βασίλη Καλογήρου ανέφερε: «Καλήν αντάμωση ανιψιέ μου, καλέ. Ο Κύριος δεν είναι άδικος. Όσα -μυαλά πονηρά και χέρια δόλια- σου στέρησαν, θα σου τα δώσει Εκείνος πολλαπλάσια. Αιωνία σου η μνήμη».
Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκαν και στην κηδεία του Βασίλη Καλογήρου.
Αμείλικτα ερωτήματα
Η θέση της Σοφίας και του Γιώργου Αποστολάκη δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.
Γιατί οι συγγενείς του Βασίλη Καλογήρου μίλησαν ευθέως για δολοφονία; Τι στοιχεία έχουν που τους οδηγεί σε αυτό το συμπέρασμα;
Ποιος είναι «το αφεντικό» που αναφέρει η μητέρα; Σε ποιον ανήκουν τα «χέρια δόλια» που επεσήμανε ο θείος;
Γιατί ο Γιώργος Αποστολάκης συσχέτισε ευθέως τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου με το δυστύχημα των Τεμπών;
Τις απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα μπορούν να τις δώσουν μόνο οι συγγενείς, ώστε να πέσει άπλετο φως στα πολλά σκοτεινά σημεία γύρω από τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου.
Τσούκαλης: «Οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά τι λένε – Δεν τα έχουν πει τυχαία»
Ο Γιώργος Τσούκαλης, ιδιωτικός ερευνητής, που ανέλαβε την έρευνα για τον 39χρονο κατόπιν εντολής της οικογένειας Καλογήρου, και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μίλησαν στις «Εξελίξεις τώρα» για την υπόθεση του 39χρονου.
«Οι γονείς γνωρίζουν πολύ καλά τι λένε. Πρόκειται για άτομα με δομημένη και συγκροτημένη σκέψη, με επιστημονική επάρκεια. Πρόκειται για ανθρώπους που κοσμούν την ελληνική δικαιοσύνη. Έχω πει κατ’ επανάληψη ότι δεν τα έχουν πει τυχαία. Με τη μητέρα του Βασίλη συζητήσαμε πράγματα που δεν μπορείς να τα πεις δημόσια, καθώς υπάρχουν λόγοι που κάποια πράγματα πρέπει να μείνουν με στεγανά», ανέφερε ο Γιώργος Τσούκαλης.
Για τον κ. Τσούκαλη το σενάριο της αυτοχειρίας στη υπόθεση του Βασίλη Καλογήρου θα πρέπει να αποκλειστεί με τον ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων να αναφέρει για τις συνθήκες που βρέθηκε η σορός:
«Η σορός ήταν σε τέτοιες καιρικές συνθήκες, οι οποίες δεν την αλλοίωσαν σε μεγάλο βαθμό. Λέμε με σιγουριά ότι δεν έχει αλλοιωθεί, γιατί οι συνάδελφοι έχουν πάρει όλα τα όργανα και έχουν στείλει ιστολογικές εξετάσεις σε όλα τα βασικά όργανα. Ένα δεύτερο δεδομένο είναι ότι αν δεν υπήρχαν τα ζώα που επιτέθηκαν στους ιστούς, θα είχαμε σίγουρα απάντηση ακόμα και μακροσκοπικά».
Αναφορικά με ιατρικό εύρημα, όπου διαπιστώθηκε να υπάρχει εκτεταμένη φθορά σε ένα οστό στη βάση της γλώσσας του 39χρονου, το υοειδές οστό, όπως ονομάζεται ο ιατροδικαστής υπογράμμισε:
«Αυτό που ψάχνουμε τώρα το υοειδές οστό, εάν δεν είχαν επέμβει τα τρωκτικά και να έχουν καταστρέψει το μεγαλύτερο μέρος αυτού, θα είχαμε δει αν ήταν ακέραιο ή όχι και θα είχε ξεκαθαρίσει η υπόθεση. Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου το σημείο στόχος».
Όπως εκτίμησε ο ειδικός, πρώτα θα βγουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και θα ακολουθήσουν οι ιστολογικές.