Συναγερμός σήμανε σήμερα (2/3) όταν χειροβομβίδα εντοπίστηκε σε πιλοτή πολυκατοικίας στον Πειραιά.
Με ειδικές θωρακισμένες στολές κρατώντας κοντάρι με λαβίδα, κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Ναρκών Ξηράς του στρατού απομακρύνει τη χειροβομβίδα από πυλωτή πολυκατοικίας στα Καμίνια.
Την τοποθετούν με χειρουργικές κινήσεις μέσα στο βαν, καθώς η χειροβομβίδα ήταν απασφαλισμένη από την περόνη, έτοιμη να εκραγεί. Αυτό που απέτρεψε την έκρηξη ήταν η μπλε μονωτική ταινία με την οποία ήταν τυλιγμένη.
Οι κάτοικοι της περιοχής, έντρομοι στα μπαλκόνια τους, παρακολουθούν την μεγάλη επιχείρηση των αστυνομικών. Την χειροβομβίδα εντόπισε ένοικος της πολυκατοικίας, ο οποίος αμέσως ειδοποίησε τις Αρχές.
Η χειροβομβίδα εντοπίστηκε το πρωί, ακριβώς δίπλα από τη μοτοσικλέτα ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου των φυλακών Κορυδαλλού, ο οποίος διαμένει στην πολυκατοικία, με τις Αρχές να μην αποκλείουν το σενάριο οι δράστες να ήθελαν να αφήσουν ένα προειδοποιητικό μήνυμα.
Η οδός Καπετάν Γέρμα, αποκλείστηκε για τουλάχιστον τρεις ώρες, ενώ στο σημείο προληπτικά έφτασαν ασθενοφόρα και οχήματα της πυροσβεστικής.
Οι Αρχές μέσα από καταθέσεις προσπαθούν να μάθουν αν ο σωφρονιστικός υπάλληλος δεχόταν απειλές το τελευταίο διάστημα, ενώ την ίδια ώρα προσπαθούν με την βοήθεια βιντεοληπτικού υλικού να “πιάσουν” τον δράστη ή τους δράστες που άφησαν, την χειροβομβίδα στην πολυκατοικία.