Το Σάββατο, παρά την μικρή πτώση της θερμοκρασίας ο καιρός θα είναι γενικά ήπιος, με ανοιξιάτικα χαρακτηριστικά, καθώς οι μέγιστες τιμές θα παραμείνουν πάνω από τα κανονικά επίπεδα και οι βροχοπτώσεις θα είναι ανύπαρκτες.
Η μέρα θα ξεκινήσει με αραιές νεφώσεις που κατά διαστήματα και κατά τόπους θα είναι πυκνές πρώτα στα δυτικά ηπειρωτικά και την Κρήτη και σταδιακά θα επεκταθούν ανατολικότερα προς την ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στα υπόλοιπα νησιά του Αιγαίου και το βράδυ στα βόρεια.
Η συννεφιά θα εναλλάσσεται και με διαστήματα με ηλιοφάνεια και ακόμη πιο ανοιχτός θα είναι κατά τη διάρκεια της ημέρας ο καιρός στην βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μια μικρή πτώση κατά 1-2 βαθμούς και θα κυμανθεί το μεσημέρι κοντά στους 17-20 βαθμούς Κελσίου στην ηπειρωτική χώρα και σε παρόμοια επίπεδα θα φτάσει το θερμόμετρο στα νησιά μας, τοπικά στα Δωδεκάνησα έως 21 βαθμούς.
Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ και στο Αιγαίο βοριάδες σε μέτριες εντάσεις 3-5 μποφόρ και μέχρι το μεσημέρι τοπικά έως 6.
Στην Αττική η μέρα θα κυλήσει εναλλαγές ηλιοφάνειας και διαστημάτων συννεφιάς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-19 βαθμούς και οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί στο Σαρωνικό και βόρειοι στον Ευβοϊκό μέχρι 4-5 μποφόρ.
Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, με αραιές νεφώσεις από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-19 βαθμούς και οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις 2-3 μποφόρ.