Σοκάρει το βίντεο ντoκουμέντο, από την παράσυρση του 3χρονου αγοριού στην Λάρισα. Οι εικόνες από την κάμερα ασφαλείας, προβληματίζουν για τα μέτρα προφύλαξης και την σήμανση σε χώρους με παιδικές χαρές.
«Όπως καταλαβαίνετε αυτά γίνονται μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτων. Όταν γίνεται κάτι κοντά σε παιδική χαρά, χρειάζεται πάρα πολύ προσοχή για αυτούς που οδηγούν αυτοκίνητα, τα μάτια τους δεκατέσσερα γιατί είναι παιδική χαρά δίπλα», δήλωσε συγγενής του 3χρονου.
Το ατύχημα συνέβη, στη μία το μεσημέρι του Σάββατου, όταν ο 22χρονος οδηγός ενώ κινούταν με το όχημα του στην οδό Φλωρίνης στην Λάρισα, χτύπησε το 3χρονο αγοράκι που τρέχοντας θέλησε να διασχίσει το δρόμο.
Το αγοράκι ήταν στην παιδική χαρά με τον κηδεμόνα του στην πλατεία Χαραυγής, όταν σύμφωνα με μαρτυρίες ξέφυγε από την επίβλεψη και συνέβη το κακό.
Ο 22χρονος οδηγός σταμάτησε να βοηθήσει το παιδάκι, που κείτονταν αιμόφυρτο στην άσφαλτο.
Στη ΜΕΘ παραμένει το 3χρονο αγοράκι
Το αγοράκι μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο της Λάρισας και κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του στη ΜΕΘ.
«Απ’ ότι ξέρω είναι διασωληνωμένο, έχει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, τώρα, έτυχε; Η στιγμή ήταν; Δεν προσέχουν κιόλας, εκεί είναι λίγο ούγκανοι οι οδηγοί», είπε συγγενής του παιδιού.
Αν και η αξονική τομογραφία στο κεφάλι του είναι καθαρή, η κατάσταση της υγείας του παραμένει σταθερή, αλλά κρίσιμη.
Τις επόμενες ώρες οι γιατροί αναμένεται να προσπαθήσουν να το ξυπνήσουν για να διαπιστώσουν πως ανταποκρίνεται ο οργανισμός του.
«Το πρώτο βήμα είναι ενθαρρυντικό, οπότε ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κρατιόμαστε από τα ενθαρρυντικά νέα, θα πάνε όλα κατ’ευχήν», πρόσθεσε ο συγγενής.
Ο 22χρονος οδηγός υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, το οποίο ήταν αρνητικό, ενώ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε το Live News μαζί του, φανερά σοκαρισμένος, αρνήθηκε να σχολιάσει το περιστατικό.