Η αίθουσα του Παντείου Πανεπιστημίου ήταν κατάμεστη από Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας και πολίτες για την εκδήλωση, με τίτλο: «2 χρόνια από την κρατική δολοφονία των Τεμπών».
Έδειξαν πως δεν ξεχνούν τα 57 θύματα της τραγωδίας, τους φοιτητές που χάθηκαν στις 28/2/2023 και στέκονται στο πλευρό των συγγενών που δεν θα πάψουν να αγωνίζονται για δικαίωση.
«Ήρθε η στιγμή να ζητήσουμε να αλλάξουν τα πάντα στη χώρα. Ζούμε τη μεγαλύτερη υγιή κοινωνική αντίδραση, που μέσα από την ανάγκη των Ελλήνων για αλήθεια, οξυγόνο και φως, ζητά επίμονα ανεξάρτητη δικαιοσύνη. Και αυτή, η αληθινή δικαιοσύνη θα στείλει τους ενόχους ακριβώς εκεί που πρέπει. Στο βαθύτερο μπουντρούμι», δήλωσε η κα Καρυστιανού.
Τεράστιο πλήθος φοιτητών γεμίζει ασφυκτικά το αμφιθέατρο και χειροκροτά την Μαρία Καρυστιανού. Ακόμη και ο προαύλιος χώρος του Πανεπιστημίου ήταν γεμάτος με κόσμο που παρακολουθούσε την εκδήλωση.
Οι φοιτητές κρέμασαν χαρτιά με τα ονόματα των 57 θυμάτων, τοποθετώντας ένα κόκκινο γαρύφαλλο στο καθένα από αυτά. Πριν ξεκινήσουν οι ομιλίες, όσοι βρέθηκαν στο σημείο τήρησαν ενός λεπτού σιγή για τις αδικοχαμένες ψυχές.
Οι φοιτητές δεσμεύονται να συνεχίσουν να αγωνίζονται, προκειμένου το έγκλημα στα Τέμπη να μη συγκαλυφθεί και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι.