Ξεκίνησαν και επίσημα σήμερα Τρίτη, 18 Μαρτίου, οι εργασίες της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που θα διερευνήσει ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Χρήστου Τριαντόπουλου, για τους χειρισμούς του στη διαχείριση του «μπαζώματος» του σημείου της σιδηροδρομικής τραγωδίας στα Τέμπη.
Σύμφωνα με την απόφαση που εκδόθηκε από τον Πρόεδρο της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη, τα 27 τακτικά μέλη της προανακριτικής επιτροπής θα είναι κατά αναλογία της κοινοβουλευτικής δύναμης των κομμάτων.
Υπενθυμίζεται ότι πρώτος αποχώρησε ο βουλευτής Καρδίτσας, Γιώργος Κωτσός, ο οποίος ζήτησε την εξαίρεσή του επικαλούμενος προσωπικούς και συνειδησιακούς λόγους.
Κατόπιν και ο βουλευτής Δυτικής Αθήνας, Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο οποίος είχε αντικαταστήσει τον κ. Κωτσό, επικαλέστηκε λόγους υγείας. Τελικά αντικαστάθηκε από τη βουλευτή Μαρία Αντωνίου.
Στην πρώτη συνεδρίαση της επιτροπής έγινε η εκλογή του προεδρείου. Πρόεδρος θα είναι ο κ. Καππάτος, αντιπρόεδρος η κ. Κεφαλά και γραμματέας ο κ. Μαρκογιαννάκης.