Από τη φυλακή όπου βρίσκεται εδώ και ένα 24ωρο, ο Εκρέμ Ιμάμογλου κηρύσσει πόλεμο στον Ερντογάν.
«Αυτόν τον πόλεμο θα τον κερδίσω. Είμαι εδώ, φοράω ένα ‘λευκό’ πουκάμισο, δεν μπορείς να μου το λερώσεις. O καρπός μου είναι δυνατός και οργισμένος αυτή τη φορά. Δεν τα παρατάω, δεν φοβάμαι. Δεν κάνω βήμα πίσω ούτε 1 χιλιοστό. Εγώ αυτόν τον πόλεμο θα τον κερδίσω», είπε στο μήνυμά του ο Ιμάμογλου.
To LIVE NEWS παρουσίασε την πρώτη φωτογραφία του Ιμάμογλου μετά τη συλληψή του. Είναι η στιγμή που οδηγείται στις φυλακές.
Νέο μήνυμα Ιμάμογλου
Σε νέα του ανάρτηση ο Ιμάμογλου καλεί τον κόσμο στις πλατείες για διαδηλώσεις σήμερα, Δευτέρα 24/03, στις 20:00, ώρα Τουρκίας. Πλήθος κόσμου όμως έχει αρχίσει να συγκεντρώνεται από το μεσημέρι της Δευτέρας στην ευρωπαική πλευρά της Κωνσταντινούπολης και συγκεκριμένα στη παραλία Μπεσίκτας.
Η συγκεκριμένη περιοχή επιλέχτηκε για διαδήλωση καθώς φαίνεται πως τάφοι που βρίσκονταν σε ένα τζαμί απέναντι από το σημείο που γίνονταν οι διαδηλώσεις τις προηγούμενης ημέρες υπέστησαν ζημιές.
Υπήρξε ανακοίνωση του Δήμου που ανέφερε πως δεν προκλήθηκαν ζημιές από τους διαδηλωτές, χωρίς να αποκλείουν κάποια προβοκάτσια.
Ο «πόλεμος» όμως, φαίνεται πως ήδη είχε ξεσπάσει στους δρόμους και τις πλατείες από το βράδυ της Κυριακής 23/03. Μπροστά από το Δημαρχείο της Κωνσταντινούπολης ο κόσμος ήταν πάνω από ένα εκατομμύριο.
Κάθε νύχτα που ο κόσμος γίνεται περισσότερος, η αστυνομία απαντά με περισσότερη βία.
«Αυτό που βλέπουμε είναι πολλοί αστυνομικοί από την άλλη πλευρά που ρίχνουν σπρέι πιπεριού, ενώ οι διαδηλωτές από την πλευράς τους τους πετάνε μπουκάλια. Προσπαθούν να διαλύσουν το πλήθος χρησιμοποιώντας αυτά τα σπρέι πιπεριού αλλά δεκάδες χιλιάδες συνεχίζουν να έρχονται στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης και σε αρκετές άλλες πόλεις σε όλη την Τουρκία», μεταδίδει η ειδική απεσταλμένη του Sky News.
Επίθεση της αστυνομίας με χημικά και σπρέι πιπεριού
Νερό με μεγάλη πίεση, δακρυγόνα, σπρέι πιπεριού. Σε αυτά και το φόβο της σύλληψης και της κράτησης έρχονται αντιμέτωποι οι διαδηλωτές που συχνά στέκονται μπροστά στις αστυνομικές δυνάμεις, τυλιγμένοι με σημαίες, ζητώντας και τη δική τους συμπαράσταση.
«Φαίνεται πως ο Ερντογάν υπολογίζει πως η καταδίκη και η μακροχρόνια κράτηση σημαίνει πως μέχρι το 2028, ο δημοφιλής Δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης θα ‘εξαφανιστεί’ πολιτικά», αναφέρει το ρεπορτάζ της DW.
20 εκατομμύρια Τούρκοι έδωσαν «ψήφο εμπιστοσύνης» στον Ιμάμογλου
Την Κυριακή 23/03, 15 με 20 εκατομμύρια Τούρκοι πήγαν στις κάλπες που έστησε το κόμμα της αντιπολίτευσης και εξέλεξαν τον Ιμάμογλου υποψήφιο απέναντι στον Ερντογάν στις προεδρικές εκλογές του 2028.
Και φυσικά δεν ήταν όλοι ψηφοφόροι του Ιμάμογλου. Ήταν και εκατομμύρια που έχουν ψηφίσει ξανά και ξανά τον Ερντογάν, αλλά τώρα λένε, αρκετά.
Κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης μιλούν στο MEGA.
«Ο Ερντογάν πιστεύει ότι είναι ο ηγέτης ή ο βασιλιάς της χώρας, αλλά δεν είναι και εμείς είμαστε εδώ για να του δείξουμε ότι για εμάς είναι ένα τίποτα. Μπορούμε να τους νικήσουμε».
«Δεν αφορά μόνο ένα πολιτικό κόμμα ή τον Ιμάμογλου. Είναι ένα ζήτημα της γενικευμένης έλλειψης δικαιοσύνης και ανομίας. Η Τουρκία σέρνεται προς το σκοτάδι και αυτό συμβαίνει εδώ και 23 χρόνια. Ο κόσμος κουράστηκε από όλα αυτά».
Έρευνα για διαφθορά και κατάχρηση και στο Δήμο της Άγκυρας
Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι ξεκινά έρευνα για διαφθορά και κατάχρηση δημόσιου χρήματος και στον Δήμο της Άγκυρας.
Ο Δήμαρχος Μανσούρ Γιαβάς είναι επίσης της αντιπολίτευσης, ο δεύτερος σε δημοφιλία και αποδοχή μετά τον Ιμάμογλου στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα, και πλέον ερευνάται για διαφθορά για 33 συναυλίες.
«Από νομικής πλευράς, όλη η υπόθεση δεν έχει βάση. Αν μιλήσετε με δικηγόρους, ο τρόπος που κατάφεραν, ο τρόπος που « έκτισαν» την υπόθεση δεν έχει νόημα από νομικής σκοπιάς. Είναι κυρίως πολιτικό το κίνητρο, δεν γνωρίζουμε τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή. (Ο Ιμάμογλου) έχει πρόβλημα να δει τους δικηγόρους του, οι δικηγόροι του δεν έχουν έγκαιρη πρόσβαση στα έγγραφα, έτσι γνωρίζουμε ελάχιστα για το τι θα γίνει μετά. Το μόνο σίγουρο είναι πως ο Ερντογάν θέλει να το κρατήσει στην φυλακή για μεγάλο χρονικό διάστημα», μεταδίδει αναλύτρια του Middle East Institute.
Τουρκική εφημερίδα ισχυρίζεται ότι ο Ιμάμογλου μετέφερε λαθραία χρήματα στην Ελλάδα
Η φιλοκυβερνητική τουρκική εφημερίδα Takvim επιχειρεί να εμπλέξει στην υπόθεση την Ελλάδα, με ασαφείς ισχυρισμούς πως ο Ιμάμογλου μετέφερε λαθραία στην Ελλάδα πάνω από 20 εκατομμύρια ευρώ, με ψηφιακά πορτοφόλια και κρυπτονομίσματα.
Φήμες και υπόνοιες με βάση κατάθεση ενός κάποιου λογιστή Β’.
Το βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου και έχει γίνει viral, μοιάζει αλληγορία της Τουρκίας σήμερα.
Ένας ιπτάμενος δερβίσης, σύμβολο πίστης και ευλάβειας, διαδηλώνει με μάσκα μπροστά στους αστυνομικούς. Μετά, μαζί με το πλήθος, δέχεται και αυτός τα δακρυγόνα και τα χημικά.
Κανονικά η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ αύριο στις ΗΠΑ
Κανονικά θα πραγματοποιηθεί η επίσκεψη του Τούρκου ΥΠΕΞ στις ΗΠΑ αφότου ανέλαβε ο Τραμπ και θα συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του.
Ένα από τα θέματα που αναμένεται να θέσει ο Χακάν Φιντάν είναι τα F-35.
Την ίδια ώρα, το Χρηματιστήριο της Τουρκίας δεν σημείωσε μεγάλη πτώση σήμερα Δευτέρα 23/03.