Στο Youth League η πορεία των τρομερών παιδιών του Ολυμπιακού σταμάτησε στους 8 της διοργάνωσης. Η Ζάλτσμπουργκ ήταν καλύτερη και εκμεταλλεύτηκε τις ερυθρόλευκες απουσίες νικώντας 1-0.
Ένα ζεστό χειροκρότημα για τα θρυλικά μωρά του Ολυμπιακού. Οι πρωταθλητές Ευρώπης ολοκλήρωσαν την εξαιρετική τους πορεία στο Youth League στην προημιτελική φάση. Πάλεψαν απέναντι στη Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία, όμως ηττήθηκαν με 1-0. Ήταν η πρώτη τους ήττα μετά από 15 αγώνες στη διοργάνωση.
«Σίγουρα υπάρχει στεναχώρια αλλά περισσότερο περηφάνια. Έχουμε βάλει τα στάνταρ μας πάρα πολύ ψηλά. Φτάσαμε στις 8 καλύτερες ομάδες τις Ευρώπης, δεν μπορέσαμε φέτος έτσι είναι το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο Αντώνης Δάμα.
Ο Ολυμπιακός απείλησε πρώτος. Στο 3ο λεπτό ο Σιλά με ωραία ατομική ενέργεια πάτησε περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.
Αυτή που τελικά προηγήθηκε ήταν η Σάλτσμπουργκ, με τον Αγκιλάρ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα των ερυθρόλευκων στο 11ο λεπτό.
Ο Κουράκλης στο 22΄ νίκησε τον Μουρίγιο που απείλησε με σουτ στην κίνηση.
«Ολυμπιακός είμαστε, παλεύουμε. Πάντα ψηλά το κεφάλι. Έχουμε κι άλλες δυο διοργανώσεις τώρα, παλεύουμε για αυτές τις δυο και από ότι φάνηκε στο γήπεδο δεν τα παρατάμε ως το τελευταίο λεπτό», δήλωσε ο Κουράκλης.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και άγγιξε την ισοφάριση στο 47΄ με τον Λιατσικούρα. Οι ερυθρόλευκοι απείλησαν ξανά στο 69΄ με τον Θεοδωρίδη, ενώ η κεφαλιά του Γιουσούφ στο 82΄ δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα της Σάλτσμπουργκ. Το 1-0 έμεινε μέχρι τη λήξη και οι πρωταθλητές Ευρώπης αποχαιρέτησαν με ψηλά το κεφάλι το Youth League.