Η παραίτηση του Χρήστου Παπαδημητρίου προκαλεί και πολιτικές αναταράξεις με κυβερνητικά στελέχη να έχουν εδώ και δύο ημέρες πάρει αποστάσεις από τους χειρισμούς του πρώην αναπληρωτή Προέδρου και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μιλούν για φιάσκο της κυβέρνησης.
Τα ήξεις αφίξεις του Χρήστου Παπαδημητρίου σε μία τόσο σοβαρή υπόθεση με την αφαίρεση του κομματιού που αφορά την πυρόσφαιρα, προκάλεσε σαφή ενόχληση στο κυβερνητικό επιτελείο, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Κωστή Χατζηδάκη να κάνει λόγο για παλινωδίες.
Αν και ο Χρήστος Παπαδημητρίου διαβεβαίωνε ότι δεν θα εγκαταλείψει την προσπάθεια για την αποκάλυψη της αλήθειας, υπέβαλλε σήμερα την παραίτησή του.
«Τοποθετήθηκε με έναν τρόπο όσον αφορά την πυρόσφαιρα, που δεν μπορείς να τον πεις και πολύ συνεκτικό», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Κωστής Χατζηδάκης.
ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για φιάσκο, το οποίο ήρθε λίγες ημέρες μετά το άρον-άρον κλείσιμο της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής, με στόχο, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, την ταφόπλακα των ευθυνών.
«Άλλη μία αποτυχία του επιτελικού κράτους. Απέτυχε να φτιάξει ένα πόρισμα μετά το τραγικό δυστύχημα», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης.
«Σαφέστατα η διοίκηση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, έχει σοβαρότατες ευθύνες, δεν μπορείς να λες ότι ανησυχείς για τη σωματική σου ακεραιότητα. Θα πρέπει να βγει να καταθέσει δημόσια όλες τις απειλές και όλη την αλήθεια. Όμως η παραίτηση δεν αφορά μόνο τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ, αφορά και τον κ. Μητσοτάκη», δήλωσε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Για θεωρίες συνομωσίας έκανε λόγο ο Χρίστος Δήμας, υπουργός Μεταφορών, οι οποίες -όπως είπε- αναφέρονται σχετικά με το πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ
«Άλλοι υποστηρίζουν την επιστημονική έρευνα τη γνώση και την τεκμηρίωση και άλλοι τις θεωρίες συνωμοσίας. Ναι, αυτό έγινε εν μέρει και στην έκθεση του ΕΟΔΑΣΑΑΜ».
«Η σημερινή δήλωση Δήμα ξεπερνά κάθε όριο πολιτικής και ηθικής ευθύνης. Δεν πρόκειται για απλό αποπροσανατολισμό. Είναι ξεκάθαρη επιλογή: κάθε τεκμηριωμένη αποκάλυψη που φωτίζει τις ευθύνες για το έγκλημα στα Τέμπη, βαφτίζεται ”θεωρία συνωμοσίας”», σημείωσε η Νέα Αριστερά.
Στο στόχαστρο συγγενών αλλά και των κομμάτων της αντιπολίτευσης έχει μπει και η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, με αφορμή της παραγγελία της, με την οποία ζητούσε να ερευνηθεί εάν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της αθέμιτης επιρροής δικαστικών λειτουργών, μετά τις παρεμβάσεις των Πανεπιστημίων της Γάνδης και της Πίζας, με τις οποίες ζητούσαν να μην αναφέρονται στο πόρισμα.
Την παραίτηση της κ. Αδειλίνη ζήτησε και ο Στέφανος Κασσελάκης.
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών, στήριξε το έργο του εφέτη ανακριτή Λάρισας, υποστηρίζοντας ότι κάποιοι εκμεταλλεύονται το θυμικό των συγγενών.
Την Παρασκευή θα κλείσει οριστικά η αυλαία της προανακριτικής επιτροπής με τη συζήτηση στην Ολομέλεια του πορίσματος και την παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο του Χρήστου Τριαντόπουλου για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος.