Σπάτα: Βίντεο της φονικής παράσυρσης του 3χρονου παιδιού

Βίντεο ντοκουμέντο της φονικής παράσυρσης του 3χρονου παιδιού στα Σπάτα έρχεται στη δημοσιότητα.

Το μαύρο αυτοκίνητο έχει μόλις παρασύρει το τετράχρονο αγοράκι και η μητέρα του άτυχου παιδιού, που σκοτώθηκε τρέχει πανικόβλητη προς το σημείο του δυστυχήματος.

Είναι μεσημέρι της περασμένης Τρίτης και στο σημείο επικρατεί πανδαιμόνιο. Παρά την κινητοποίηση και την ταχύτατη άφιξη ασθενοφόρου, το μικρό αγόρι δεν θα καταφέρει να κρατηθεί στη ζωή.

Το βίντεο που δημοσίευσε το Debater κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας επί της οδού Δημάρχου Μπέκα, με κατεύθυνση τη λεωφόρο Σπάτων. Τη στιγμή της τραγωδίας, που βύθισε στο πένθος την οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού.

Ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου ανέφερε στο Live News πως δεν είχε περιθώρια αντίδρασης.

«Ήταν η μητέρα του σε ένα λογιστικό γραφείο και βγήκαν έξω και το παιδάκι έτρεξε στον δεν με μηδενικό ποσοστό αποφυγής. Υπάρχει και κάμερα στο σημείο. Το ανακριτικό της Τροχαίας τα έχει, το οποίο φαίνεται καθαρά και δυστυχώς έγινε αυτό».

Όπως επαναλαμβάνει ο οδηγός του οχήματος, ο ίδιος δεν είχε ξεπεράσει το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο ταχύτητας. Μετά την παράσυρση σταμάτησε, όπως φαίνεται και στο βίντεο, αλλά δυστυχώς το παιδί υπέκυψε στα τραύματά του.

«Μεγάλος είναι ο δρόμος , αλλά είναι ένας δρόμος περιφερειακός, ο οποίος δεν μπορείς να τρέξεις και να θέλεις».

Οι αστυνομικοί που έφτασαν στον τόπο της τραγωδίας, πήραν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες.

«Πήγε να περάσει τον δρόμο απέναντι και πέρασε το αυτοκίνητο και τον χτύπησε. Αφού χτύπησε το παιδί, προφανώς έχασε για λίγο τον έλεγχο και βρήκε πάνω στον τοίχο, που υπάρχει ανάμεσα στα 2 ρεύματα», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Σε όσα έχει δηλώσει ο οδηγός αποτυπώνεται η συντριβή του, για το δυστύχημα.

«Δεν τρέχεις γιατί είναι μία στροφή εκεί πέρα και το πήγαμε στο Κέντρο Υγείας και δυστυχώς εξέπνευσε και αυτό είναι το χειρότερο και ο οδηγός είμαι εγώ. Όσο προσπαθούν να μου εξηγήσουν οι αστυνομικοί ‘ότι δεν φταις γιατί φαίνεται’. Η μαμά είπε πως δεν φταίει ο οδηγός».

Τραγική φιγούρα μετά την παράσυρση η μητέρα του τετράχρονου παιδιού, που έμελλε να δει τον θάνατο του παιδιού της.

«Εγώ άκουσα μόνο τον θόρυβο, νόμιζα ότι έγινε τρακάρισμα και πετάχτηκα έξω και είδα την μαμά να έχει στην αγκαλιά το παιδάκι της, το οποίο ήταν αναίσθητο. Ο οδηγός του αυτοκινήτου μαζί με την μητέρα ξεκίνησαν αμέσως για το Κέντρο Υγείας που είναι δίπλα. Μίλησα με την γιαγιά του παιδιού που είναι σε τραγική κατάσταση μου έλεγε: ”τι έχουμε φταίξει; Τι έχουμε κάνει; Γιατί να μας συμβεί εμάς αυτό;”», είπε αυτόπτης μάρτυρας.

Ο οδηγός του μοιραίου οχήματος υποβλήθηκε σε όλες τις προβλεπόμενες εξετάσεις για να διαπιστωθεί αν οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ ή άλλων ουσιών.

«Νωρίτερα ήμουν μαζί τους. Μιλούσα με το παιδάκι του έλεγα: «Θα πας στο σχολείο τον Σεπτέμβριο, θα έχεις την τσάντα σου, τα μολύβια σου». Δεν μιλούσαμε για το μέλλον του παιδιού τι θα γίνει όταν μεγαλώσει. Μιλάγαμε για λίγους μήνες μετά που θα πήγαινε το παιδάκι στο σχολείο», πρόσθεσε αυτόπτης μάρτυρας του δυστυχήματος.

Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται και αναλύονται μια σειρά από εικόνες που κατέγραψαν κάμερες ασφαλείας, σε μια προσπάθεια να πέσει άπλετο φως, σε κάθε πτυχή της τραγωδίας.

Άλλα Στιγμιότυπα

Ενημέρωση

Πρόσφατα video

Mega Stories

Mega Stories

Ιστορίες οικογένειας σε μια Ελλάδα που «γερνάει»

Απόρρητο